8.9 C
Valencia

La borrasca tira per terra fins al 80% dels cítrics en algunes parcel·les del litoral valencià

Les nevades i pluges són beneficioses per als cultius de l'interior, els perjuís en fruites i hortalisses, són preocupants.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La borrasca Glòria ha tirat per terra fins al 80 per cent dels cítrics en algunes parcel·les del litoral valencià, segons ha informat AVA-Asaja, que ha indicat que les nevades i pluges són beneficioses per als cultius de l’interior, però ha expressat la seua “preocupació” pels perjuís en fruites i hortalisses.

Segons l’organització agrària, el temporal està ocasionant danys “de gravetat” en el camp. Una primera estimació d’urgència de l’Associació Valenciana d’Agricultors revela que les ratxes de vent superiors als 100 quilòmetres per hora han tirat per terra fins al 80% dels cítrics en algunes parcel·les de les comarques de la Marina, la Safor, la Costera i la Ribera, una pèrdua de collita que podria “anar a més” en els pròxims dies a causa dels colps per ramat en la fruita, a l’excés d’humitat en el sòl i, en alguns casos, per la neu acumulada sobre els tarongers.

AVA-Asaja ha mostrat la seua “preocupació” pels efectes negatius de la borrasca Glòria enmig d’una campanya citrícola caracteritzada per un minvament del 30% de la producció autonòmica –i ja “castigada” pels danys registrats per vent durant el mes de desembre– i uns preus en origen a l’alça.

Les varietats més damnificades pel temporal són aquelles que es troben en plena recollida o que aconseguiran el seu grau òptim de maduració en els pròxims mesos: taronges Lane, Sanguinelli, València i Powell, així com mandarines Nadorcott i Tango.

- Publicitat -

Igualment, l’associació tem perjuís en hortalisses de temporada, cols, encisams, carxofes o cebes, i en la pròxima de fruiteres i ametlers. Així mateix, no descarta desperfectes en infraestructures agràries, tals com hivernacles, magatzems agrícoles o malles per a protegir cultius hortícoles.

Amb tot, AVA-Asaja apunta que caldrà esperar a veure com evoluciona el clima i al fet que els agricultors puguen accedir a les seues parcel·les “per a estar en condicions de valorar de manera precisa l’abast dels danys”.

- Publicitat -

En canvi, en les zones de l’interior el fred, la neu i l’aigua estan resultant “molt beneficiosos”, especialment per a cultius com la vinya i l’olivar, perquè aquest episodi climàtic “s’adapta perfectament a les necessitats del cicle vegetatiu durant l’hivern, recarrega aqüífers i pantans, millora la lluita contra plagues i malalties, etc”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,316FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El Pla d’Habitatge de Castelló xifra en 25 milions la inversió necessària per a cobrir la demanda habitatge social

La Regidoria d'Habitatge té el repte d'incrementar al costat del Consell el parc públic en aquesta legislatura i mobilitzar lloguers assequibles

Els centres educatius de Borriana es bolquen amb la formació en igualtat per a l’alumnat

A més de vestir arbres dels patis i elaborar papallones teixides amb #filsperlaigualtat, han preparat lectures, tallers i exposicions que reforcen el compromís i el suport amb les víctimes de la violència de gènere.

Bars de València, Sueca, Gandia, Alzira i Requena s’emporten els premis Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Un bar d’Eslida s’emporta el premi Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Compromís reclama un permís retribuït per als i les treballadores que han de cuidar a persones menors d’edat en quarantena per la Covid19

Actualment aquest permís només s'atorga per cura de les persones menors que han donat positiu, no per als que han de tindre cura de persones menors que guarden quarantena obligatòria sense estar contagiades
- Advertisement -

: Valencià