Borrell passa l’examen de l’Eurocambra per a ser l’alt representant de la diplomàcia europea

El ministre Josep Borrell ha rebut el vistiplau de l'Eurocambra per a convertir-se en el pròxim Alt Representant de Política Exterior de la UE.

El ministre d’Afers exteriors en funcions, Josep Borrell, ha rebut el vistiplau de l’Eurocambra per a convertir-se en el pròxim Alt Representant de Política Exterior i de Seguretat Comuna de la UE després d’haver-se sotmès durant tres hores a l’examen dels eurodiputats davant la Comissió d’Afers exteriors.

Tots els grups polítics amb l’excepció d’Identitat i Democràcia, el grup del partit del líder de la Lliga, Matteo Salvini, i de Reagrupació Nacional de Marine Le Pen, és l’únic que no ha donat suport a Borrell, han confirmat a Europa Press fonts parlamentàries.

Rovira  

Esquerra Unitària Europea no s’ha oposat al seu nomenament, encara que ha presentat “una sèrie d’objeccions” per a deixar clar que estarà “vigilants” en assumptes com el compliment de les sentències del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre el Sàhara Occidental, la no venda d’armes a països en conflicte, el reconeixement de l’Estat Palestí o el desarmament nuclear.

PublicitatJuega Limpio Orihuela