22.8 C
Valencia

Borriana trenca estereotips de gènere en les professions entre l’alumnat d’infantil i secundària

Una de les activitats al voltant del dia de la dona són les xarrades en escoles amb professionals dedicats a treballs que tradicionalment s'han associat a un determinat gènere, contant la seua experiència.

- Publicitat -AVL

“És curiós que quan en una aula d’infantil preguntes a l’alumnat què volen ser, cadascú diu el que creu sense que es donen ni estereotips de gènere pel que fa a les professions ni res semblant, però en canvi quan monstres elements propis d’una professió determinada…la cosa canvia perquè ahí sí que ens adonem de que encara en eixes xicotetes ments perviuen els estereotips de gènere per la realitat que perceben”. Amb esta reflexió, la regidora d’igualtat de l’ajuntament de Borriana, Maria Romero evidencia la importància de la tasca que s’està portant a terme als centres educatius de Borriana durant estos dies.

Una de les múltiples activitats organitzades al voltant del dia de la Dona, este 8 de març, és la de conscienciar menuts i joves que no hi ha gèneres pel que fa a les professions. Per això, sota el nom “#Sense etiquetes”, més d’una vintena de voluntaris visiten aules d’infantil explicant els menuts els seus oficiïs. Són dones i també homes, els treballs dels quals, tradicionalment s’han associat a un determinat gènere. “Des de topògrafes a maquilladors, volem que els xiquets i les xiquetes sàpien que és tot una qüestió de percepció subjectiva, que no hi ha gèneres pels oficis”, apunta la regidora.

Tanmateix, a part dels testimonis que arriben de forma directa a les classes, també una exposició fotogràfica, on moltes d’estes persones que “estan col·laborant desinteressadament en formen part, tracta d’oferir referents tant de dones com d’homes professionals de tasques que tradicionalment s’assignen a un o un altre gènere”, explica Romero.

A més, la responsable d’igualtat explica orgullosa la gran implicació en la qual s’han trobat a tots els centres on ja s’ha arribat amb estes accions per trencar estereotips. “Hi ha molta gent que ha oferit els seus perfils professionals, són unes 25 persones que comparteixen el seu testimoni i la seua experiència perquè en són conscients que encara falta molt per aconseguir eixa igualtat efectiva i real al món laboral”

De fet, tant estes accions entre l’estudiantat d’infantil com de secundària per fer-los reflexionar sobre eixos estereotips, s’emmarquen en una àmplia programació “per fomentar el trencament del món dels estereotips i així il·lustrar per fer visible això que encara no hem aconseguit”, conclou la regidora.

Com un dels exemples més emblemàtics, enguany, Borriana oferirà un homenatge molt especial a la primera dona de la localitat que es va llicenciar en Medicina i a més va exercir. “Una dona molt pionera en molts aspectes de la seua vida que ha obert un gran camí en molts aspectes”.

En total, una completa aposta per dotar d’un sentit molt pràctic el dia 8 de març amb accions que moguen consciències i servisquen per a reaprendre a mirar amb ulls lliures d’estereotips. Encara així, des de la regidoria d’igualtat afirmen que no se marquem grans fites “perquè el treball per la igualtat és una feia de pic i pala però també som conscients de cada vegada que anem a un centre o portem endavant una acció o podem donar veu a les dones de la mar, com també hem fet estem un poquet més a prop, en servir d’altaveu de les reivindicacions de totes aquelles persones que busquen trencar eixos estereotips”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Rescaten a una bebé de 21 mesos després de caure en una piscina de Quart de Poblet

La xicoteta ha sigut traslladada a l'Hospital La Fe de València i, encara que quasi s'ofega, es troba estable

Castelló reparteix el llibre de la no-festa sense cap projecte fester a la vista

En un acte a l'aire lliure i aforament limitat i presència escasa, s'ha repartit el llibre de la Magdalena 2020 que va quedar suspesa.

Dimiteix Emilio Bouza, el portaveu del grup Covid-19 de la Comunitat de Madrid

"El que he vist estos dies m'obliga a renunciar"

Vila-real reactiva el servei d’autobús gratuït a l’UJI

El servei d'autobús gratuït a la Universitat Jaume I reprén la seua activitat habitual dilluns que ve 28 de setembre, coincidint amb...
- Advertisement -

: Valencià