Borriana comptarà amb una gran agenda cultural amb totes les mesures de seguretat

La programació que compactarà amb més de 25 activitats està encapçalada per noms molt importants com Ara Malikian, Joaquín Reyes o els humoristes Jaime Caravaca i Grison del programa de ‘La Resitencia’ de Movistar +.

AVL

L’Ajuntament de Borriana a través de la regidoria de Cultura han preparat una programació amb artistes i actes molt importants per al primer trimestre de l’any, però sense oblidar les mesures sanitàries per la pandèmia que s’està vivint en l’actualitat.

Des de l’àrea de cultura de Borriana han presentat una programació “molt ambiciosa”, però amb totes les mesures de seguretat. Per això han reduït els actes als centres on es pot controlar l’aforament, com és el Teatre Payà o la Casa de la Cultura.

La programació d’este primer trimestre de l’any, que compactarà amb més de 25 activitats està encapçalada per noms molt importants com, el reconegut violinista, Ara Malikian, que actuarà el de febrer, el còmic Joaquín Reyes o els humoristes Jaime Caravaca i Grison, que venen del programa de ‘La Resitencia’ de Movistar +.

El divendres 5 de febrer a les 21.30 h en el Teatre Payà, Ara Malikian tornarà a trepitjar l’escenari del teatre, en aquesta ocasió amb l’espectacle Le Petit Garage. Violí i piano acompanyat per Iván «Melon» Lewis. Les entrades estan a la venda des del dimecres 23 de desembre en la web aramalikian.com.

El dissabte dia 27 de febrer a les 21.30 h al Teatre Payà Joaquín Reyes, un dels còmics més destacats del panorama estatal, portarà al teatre el seu espectacle Festejemos la broma, al més pur estil del còmic d’Albacete. La venda d’entrades des del dimecres dia 23 de desembre en la web yalastengo.com.

El diumenge dia 7 de febrer a les 19 h en el Teatre Payà tindrà lloc l’actuació de Jaime Caravaca & Grison Beatbox, que arriben des del programa La Resistència amb el seu humor irreverent, satíric i molt actual. La venda d’entrades, en Buraudio des del dia 29 de desembre, dimarts de 10 h a 13 h i dimecres i dijous de 17 h a 19 h.

El regidor de l’àrea, Vicent Granel, ha deixat molt clar que “pensem que per a Borriana la cultura és un sector molt important, per això anem a recolzar-lo amb una programació cultural important, perquè ha sigut molt afectat tant abans, durant i després de la pandèmia”.

A més, Granel ha afegit que “és importantíssim que les administracions en este cas, les locals, siguen les que s’encarreguen d’ajudar, mantenint eixa programació per al sector professional”.

També, ha continuat el regidor “en la situació en la qual estem és essencial que la gent tinga la cultura el seu abast, perquè li faça reflexionar, que la puguen tindre com a via de escape i així poder oblidar-se del COVID.

emac. i FAC

emac.Borriana enguany s’adapta a la normativa vigent i ha plantejat un format reduït per al cap de setmana del 12 al 14 de febrer, però mantenint la proposta de qualitat amb caps de cartell com Soledad Vélez, Califat 3/4 o Rigoberta Bandini, als quals acompanyen diferents artistes locals i exposicions artístiques.

D’altra banda, el Festival d’Arts de Carrer de Borriana, també es reconverteix per a adaptar-se a les circumstàncies sanitàries i tindrà lloc al CMC la Mercè els dies 19 i 20 de febrer, on es podrà gaudir de quatre espectacles tots ells gratuïts. La finestra nou circ de The Troupers, Improplana plus presentarà l’espectacle d’improvisació 3 cambrers, La increïble història de la princesa Jijerónima de Decopivolta Teatre, i el mentalista.

Exposicions

Quant a les exposicions, en seran cinc, les propostes per a este trimestre, la primera de les quals, Claustrofòbia del borrianenc José Carlos de la Torre que proposa intervencions amb fusta al Pla i a l’interior del CMC la Mercè, s’inaugurarà el divendres 22 de gener a les 19 h.

El mateix divendres a les 19.30 h l’alumnat de Pintura i Fotografia del Grau de Belles Arts de la Facultat de Sant Carles de la Universitat Politècnica de València inauguraran De memòria, una proposta que explora el concepte de la memòria des d’un punt de vista contemporani, comissariada per Carlos Peris, Pilar Beltrán i José Luis Cueto.

Aplec de Gegants i Cabuts

Una altra activitat que es transforma és el XIV Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana, en una exposició dels gegants de diferents localitats de la província i una mostra de fotografies sobre les trobades que s’han celebrat a Borriana, organitzades per l’Associació de Gegants i Cabuts, junt amb el nomenament del Geganter d’honor de 2021.

Enguany, també, en el que serien les dates en què es devia celebrar l’Exposició del Ninot, es realitzarà una exposició, en este cas sobre llibrets de falla i fotografies.

Finalment, dins del Memorial Democràtic tindrà lloc l’exposició Gestes bèl·liques de l’Equip Realitat, la projecció de la pel·lícula Mientras dure la guerra d’Alejandro Amenábar, el dimarts 23 de març a les 19 h, amb entrada gratuïta, i l’obra de teatre Vides enterrades, una coproducció de l’Olmo Imprebís, Teatre del Temple, Micomicón Teatre i Teatre Corsari, una versió teatral dels relats del serial radiofònic del programa A vivir que son dos días de la Cadena Ser sobre la vida i la mort de persones anònimes assassinades en la Guerra Civil.

Cal destacar, que durant el final del mes de març, que és el mes de les Falles (encara no se sap si se celebraran), des de Cultura s’hi han ficat en contacte amb la Federació de Falles i ells contribuiran amb una exposició de llibrets de Falla i una exposició fotogràfica, “per a donar-li eixe caràcter cultural, encara que no se celebre la setmana fallera”, explica Granel.

També cal afegir, que moltes de les activitats que es fan en els mesos de les Festes de Sant Blai, com són l’EMAC, el Festival d’Arts al Carrer o L’Aplec de Gegants i Cabuts, s’adaptaran a les noves circumstàncies marcades per la pandèmia, per això des de Cultura “estem treballant per adaptar-los perquè es puguen celebrar, encara que siga d’una forma diferent i recolzar eixe sector”.

L’Aplec de Gegants i Cabuts es reconvertirà en una exposició de Gegants i Cabuts de la comarca i una exposició de fotografia de tots els anys de L’Aplec.

Des de l’ajuntament es farà una campanya perquè la gent sàpiga les mesures que “prendrem en estos espectacles i que la gent puga gaudir de la cultura de la nostra ciutat sense por”.

Tòtems

D’altra banda, Cultura ha apostat per continuar millorant la difusió de la programació amb la instal·lació de vuit tòtems repartits per tota la ciutat per a donar a conéixer les activitats que es realitzaran este trimestre. El Payà, el camí d’Onda, el Pla, la Mercè, la plaça Quarts de Calatrava, les Monges, la piscina i la zona portuària són les vuit zones on s’han instal·lat ja els tòtems.

Iniciativa que s’uneix al servei de missatgeria de cada setmana a través de l’App Whatsapp, i al qual es poden subscriure enviant noms i cognoms al 691674083.

Si al final hi haguera un nou confinament, Granel ha explicat que “els actes que depenen de nosaltres, es readaptaran per a celebrar-se en un altre moment”.
Per a finalitzar, el regidor ha puntualitzat, que “és un any per a reflexionar i recordar tot el treball que s’ha fet”.

- Advertisement -
CatalanSpanish