20.9 C
Valencia

Borriana buscarà SARS-CoV-2 en les aigües residuals del municipi

L'estudi actua com un sistema d'alerta primerenca de la possible presència de persones infectades pel virus independentment que manifesten o no símptomes

- Publicitat -AVL

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el director general de la companyia Facsa, José Claramonte, han subscrit un conveni de col·laboració que permet implementar el projecte Covid Water en la ciutat, amb l’objectiu d’analitzar la presència de material genètic de SARS-CoV-2 en les aigües residuals del municipi.

Una iniciativa posada en marxa per la companyia dresponsable del servei de proveïment d’aigua i del sistema de sanejament i depuració d’aigües residuals de la localitat, per a detectar i quantificar el material genètic de SARS-CoV-2, a fi d’estudiar la presència del virus en els sistemes de clavegueram i en les Estacions Depuradores d’Aigües Residuals (EDAR) de Borriana.

Es tracta d’un estudi amb la finalitat d’obtenir dades que permeten, juntament amb un altre tipus d’informació demogràfica, epidemiològica, ambiental i de mobilitat, anticipar-se a possibles reinfeccions de la població per Covid-19. Amb este objectiu, la informació obtinguda és integrada en la ferramenta digital Covid Water, que combina, segons ha indicat José Claramonte, “avançats sistemes d’informació geogràfica amb recursos d’intel·ligència artificial i anàlisi massiva de dades”, la qual cosa permetrà “generar una alerta primerenca en la localitat sobre la possible presència de persones infectades pel virus, independentment que manifesten o no símptomes”, ha precisat.

Maria Josep Safont ha destacat que esta iniciativa permet “conéixer de primera mà si hi ha indicis de possibles rebrots del virus, la qual cosa ens permetrà, en cas de detectar-se augments dels nivells del material genètic del virus en les aigües residuals i el clavegueram, anticipar-nos i activar ràpidament els protocols i les pautes preventives i, així, poder aplicar mesures de contenció per a evitar la ràpida expansió del virus a Borriana”.

La duració del projecte és d’almenys sis mesos, en els quals s’analitza setmanalment mostres de les aigües residuals que arriben a la depuradora del municipi, la qual cosa fa possible dur a terme un seguiment detallat de l’evolució de l’epidèmia per la Covid-19 a Borriana des del passat mes d’abril.

Este projecte integral d’investigació de Facsa es troba emmarcat en un estudi d’àmbit autonòmic dut a terme juntament amb altres municipis de la Comunitat Valenciana, com ara Castelló, Alcoi, Orpesa, la Vall d’Uixó, Nules o Onda, sota el paraigua d’un projecte aprovat per l’Agència Valenciana de la Innovació de la Generalitat Valenciana.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,673FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià