Borriana baixa un 25% la taxa de ‘residus’ a comerços i activitats econòmiques

L'alcaldessa ha animat la població a sol·licitar altres rebaixes i bonificacions ja previstes com la reducció quasi a la meitat d'esta taxa per a persones majors

L’ajuntament de Borriana haurà de pagar un 3% més a l’empresa Reciplasa per la gestió de residus però en canvi, eixa pujada no únicament no repercutirà en els usuaris en la taxa de fems sinó que en el cas de comerços i activitats econòmiques es reduirà un 25%.

Així ho ha anunciat l’alcaldessa, Maria Josep Safont que també ha recordat que la resta de taxes municipals “segueixen congelades com hem fet en els últims anys fent un esforç”.

També els prop de 160.000 euros que el consistori ingressava per ocupació de via pública, en especial per terrasses, desapareixeran en mantenir esta supressió de taxes per afavorir la recuperació econòmica dels establiments.

D’altra banda, pel que fa als ‘particulars’, Safont també ha animat a la població a què sol·licite altres tipus de bonificacions ja existents, com ara per exemple la reducció de la taxa de residus quasi a la meitat per a les persones jubilades, o les bonificacions per a famílies nombroses o en els habitatges de protecció oficial.

En el cas de les mesures per reduir estos pagaments a què poden acollir-se les persones majors, l’alcaldessa ha recordat que molta gent no ho sabia, “per això a través de la Conselleria de Gent Major, i de les associacions s’està informant”. Cal recordar, que estes reduccions han de sol·licitar-se expressament i que es pot fer tant per via presencial, amb cita prèvia com per via telemàtica.

CatalàEspañol