Borriana exhibirà 21 bous en les Festes Patronals de la Misericòrdia

La regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, juntament amb la Comissió de Festes han presentat el cartell taurí que tindrà lloc a Borriana entre el 31 d'agost i el 7 de setembre

Les Festes patronals de la Misericòrdia de Borriana han presentat el seu cartell de bous amb un total de 21 astats, que significa un notable increment d’exhibicions respecte a anys anteriors, amb deu bous més, gràcies entre altres a les penyes taurines, com El Bou i Les Bourrianeres, que compleixen 20 i 10 anys respectivament, per la qual patrocinaran tres bous cadascuna d’elles.

Un dels responsables de la comissió encarregats del disseny i desenvolupament del cartell taurí, ha explicat que a més “també es manté l’exhibició de vaques i l’entrada dels bous amb cabestres totes les vesprades amb ramaderies de primer nivell”.

Pel que fa als tancaments, tant la regidoria com la Comissió de Festes han confirmat que se’n celebraran un total de dos. El primer d’ells comptarà amb fins a 6 bous de la ramaderia de ‘la Espuela’, i tindrà lloc el dissabte dia 1 de setembre a partir de les 12.30 hores. Mentre, el segon d’ells, i que estarà compost per bous embolats se celebrarà el dilluns 3 de setembre.

I una vegada més, també per als més xicotets hi ha dissenyada una programació especial, amb un tancament infantil amb carretons que arribarà el diumenge dia 2 de setembre al matí i que es repetirà l’endemà, el dilluns 3, però amb horari nocturn, ja que serà abans dels actes taurins de la nit quan els més xicotets puguen tornar a trepitjar l’arena i els carrers del recinte taurí.

Finalment, des de la mateixa comissió organitzadora que durant els últims mesos ha treballat al costat de les penyes en la confecció del cartell taurí, s’ha volgut destacar que “agraïm a les associacions taurines i penyes el seu esforç perquè l’aportació final haja suposat un cartell de primera qualitat en l’exhibició de bous, a més d’elevar-ne a 21 el nombre total”.

Per la seua banda, la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer també ha volgut “donar les gràcies als membres de la Comissió que s’encarreguen durant molt temps de dissenyar, tancar i oferir el cartell d’exhibicions taurines, així com felicitar de forma especial a les penyes que enguany celebren algun aniversari i que també han fet un esforç important a l’hora de fer més gran, vistós i atractiu el conjunt del cartell de les festes de la Misericòrdia”.

Per la plaça Borrianenca passaran exemplars de reconegudes ramaderies com ‘Cuadri’, ‘Jandilla’, ‘Alcurrucén’, ‘La Palmosilla’ o ‘El Torero’, que com han destacat des de la Comissió “són l’exemple de les millors ramaderies a escala estatal, per això creiem que ens trobem davant d’un dels millors cartells taurins dels darrers anys a Borriana”.

CatalanSpanish