Borriana abordarà enguany el carril bici del Grau al Port que tancarà l’anell de salut

Amb un pressupost per a este exercici de 840.000 euros, la solució proposada pel consistori consisteix en un carril bici i en paral·lel un de runnig, el traçat discorrerà pel costat del mar.

L’Ajuntament de Borriana preveu iniciar enguany les obres del carril ciclopeatonal de l’avinguda de la Mediterrània, el traçat del qual discorrerà pel costat de la mar i connectarà el carril bici del vial del Port amb el qual es va executar recentment en el vial del Grau. Un camí, completada l’obra, permetrà tancar l’anell ciclopeatonal de la salut entre la ciutat i la zona marítima.

Amb un pressupost per a este exercici de 840.000 euros, segons ha avançat el regidor de Serveis Públics i Zona Marítima, Vicent Aparisi. La solució proposada pel consistori consisteix en un carril bici i en paral·lel un de runnig que comencen des de la carretera del Port amb una secció de vial composta per una vorera en el costat de 4 metres d’ample a la qual se li adossa una línia d’aparcaments en línia de 2,2 m d’ample.

La calçada tindrà 2 carrils de circulació de 3,5 m d’ample, un per sentit, i se separarà de l’espai reservat per a vianants i bicicletes mitjançant una jardinera. La secció transversal modificarà la seua amplària a partir del carrer Juan Lugo, en què s’afegirà 5 metres d’aparcament en bateria en el costat de la mar.

Així, ha indicat Aparisi, en el costat del mar “se situarà una franja de 2 metres per als vianants i, a continuació, es materialitzarà el carril bici amb una altra franja de 2 metres d’amplària”. El tipus de paviment del carril per als vianants i carril bici del costat de la mar, ha precisat, “encara no s’ha decidit, és un dels aspectes pendents a definir en el projecte d’execució de les obres que es realitzarà pròximament”.

El projecte, igualment, preveu unificar la vorera actual de l’avinguda de la Mediterrània dotant-la d’un únic paviment i realitzar l’asfaltat de la calçada de la mateixa avinguda. A més, també comprén la col·locació d’una canonada d’impulsió de polietilé de diàmetre 315 mm que substituirà en un futur la canalització actual de fibrociment des de l’estació de bombeig d’aigües residuals ‘EBAR Mediterrani’.

Per part seua, el regidor d’Urbanisme i Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, ha destacat els seus “beneficis” quant a “mobilitat i seguretat ciutadana” i ha assegurat que el projecte es realitzarà en dos fases per a “evitar la demora en l’execució de les obres en la zona on es necessitaria autorització o concessió de Costes”.

D’esta forma, ha puntualitzat, “la primera fase abastarà el tram entre l’avinguda del Port i el carrer Joan Carles I, tram en què no hi ha afecció amb la zona de Domini Públic Marítimoterrestre, mentre que el segon tram no es realitzarà fins que no es tinguen els permisos de Costes”.

Lo más leído

CatalanSpanish