Abans de final d’any, Borriana obrirà el centre comarcal d’atenció primerenca per a menuts de 0 a 6 anys

Este servei rebrà xiquets de diferents llocs de la província i a més del tractament fisioterapèutic especialitzat i logopèdic, també tindrà serveis de psicologia, pedagogia i estimulació.

Abans de final d’any l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont confia que el nou centre comarcal d’atenció primerenca estarà en funcionament. De fet, així ho ha recordat este divendres, explicant que ja s’ha tret a licitació el projecte d’adequació i que “per fi” després de tot un llarg procés, espera que les obres “puguen estar acabades en uns mesos, es faça la selecció de personal” i per tant entre en funcionament este servei que atendrà a xiquets de 0 a 6 anys i que no serà només de diagnòstic sinó també d’atenció”, ha indicat.

Tal com va informar l’ajuntament, per a l’adequació de l’immoble de titularitat municipal que acollirà el Centre d’Atenció precoç (CAP), el pressupost base de licitació és de 141.651 euros i ocuparà 224 dels 386 metres quadrats de la nau on s’ubicarà. Disposarà de tres sales de consulta, una sala polivalent, dos despatxos i la zona d’espera.

Cal recordar que este centre atendrà la població infantil amb discapacitat o risc de patir-la que hagen estat valorats prèviament per especialistes, i oferirà prestacions de diagnòstic, coordinació amb els recursos comunitaris i atenció individual i familiar. A més del tractament fisioterapèutic especialitzat i logopèdic, també hi haurà serveis de psicologia, pedagogia i estimulació.

D’altra banda, Safont també ha recordat que el Servei municipal d’Atenció al Desenvolupament Infantil (ADI) que atén exclusivament a menors de Borriana, seguirà funcionant amb normalitat.

CatalanSpanish