L’alcaldessa de Borriana assegura que les noves mesures COVID “són suficients si es compleixen totes”

Les activitats culturals també cesen a l'espera de la nova normativa que permeta valorar com afrontar la programació ja prevista inicialment

Amb una incidència acumulada per la COVID de 766 casos per cada 100.000 habitants, segons les últimes dades oficials i que continua a l’alça, l’alcaldessa de Borriana ha repassat hui les principals disposicions del Bàndol Municipal que ha signat esta setmana per recordar les mesures i establir-ne de noves que ajuden a frenar l’avanç de la pandèmia a la ciutat.

Safont, una vegada més ha insistit en eixa crida al civisme i ha lamentat “alguns comportaments que afortunadament són aïllats, de persones que tot i ser positives no respecten el confinament i ixen de les seues cases”. L’alcaldessa ha comentat que fa poc va haver-hi un cas del qual l’ajuntament va tindre constància i que “va ser localitzat fora del seu domicili després d’haver confirmat amb el centre de salut que efectivament era positiu i va ser sancionat degudament”.

D’altra banda, la responsable municipal ha assegurat que la vacunació “en Borriana està funcionant al ritme previst. Així a la residència de la Generalitat s’ha vacunat ja a tots els usuaris de la segona dosi, a excepció d’alguns treballadors i a la de Càritas també”. A més ha explicat que també es vacunarà “a les persones que realitzen assistència domiciliaria”.

També ha agraït la bona disposició del món faller a col·laborar amb tot el que faça falta destacant que inclús per part de totes les Falles, “s’ofereixen els casals fallers per a qualsevol ús que l’ajuntament pogués necessitar”.

Cultura, a l’espera de la nova normativa

Pel que fa a la cultura, “la raó per la qual se suspenen les activitats culturals, encara que la Generalitat no ho marque, és perquè si estem recomanant l’autoconfinament, també hem de contribuir” ha explicat el responsable municipal de cultura, Vicente Granel

Entre les activitats culturals només es manté l’exposició de ‘Memòria’ amb les restriccions d’aforament previstes. D’altra banda, l’exposició de Gegants i Cabuts es podria traslladar a finals de febrer i “així d’alguna manera també substituiria a l’exposició de Ninots“.

‘Grups bambolla’ a l’ajuntament

Quant als serveis que ofereix l’ajuntament, l’alcaldessa ha explicat que es continuaran oferint com sempre i amb cita prèvia, però que pel que fa al personal de l’ajuntament es primarà el teletreball i es crearan els anomenats “grup bambolla” de manera que puga haver-hi un major control sense que la ciutadania es queda mai sense servei però protegint també al màxim la seguretat dels treballadors i treballadores de l’ajuntament.

.

ValenciàEspañol