15.7 C
Valencia

Borriana compta amb 711.000 € de romanent per a gastar però ‘0 ingressos’

Safont: "L'ajuntament de Borriana a hores d'ara no deu ni una factura però també vam ser la primera localitat a suprimir taxes i per tant tampoc ingressem"

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’ajuntament de Borriana té la possibilitat, legal segons s’ha estipulat, d’emprar el 20% dels 3,5 milions de romanents, en mesures d’ajuda a la crisi de la covid-19, la qual cosa suposa uns 711.000 euros. Així ho ha explicat l’alcaldessa de Borriana, Maria José Safont, en una roda de premsa on també ha fet un resum de moltes de les actuacions ja realitzades.

Pel que fa a la vessant social, Safont ha indicat que en concepte d’ajudes d’emergència, l’ajuntament “ha gastat en estos dies el 70% del total que es destina en tot un any”. És a dir, ha multiplicat per sis les ajudes sol·licitades.

- Publicitat -

D’altra banda, dins de l’àmbit sanitari, l’alcaldessa ha recordat que Borriana es va avançar en la compra d’EPIS pel personal de Policia Local, Serveis Socials, via pública i operaris del cementeri i això va suposar un avantatge “perquè al mes de febrer ja havíem tramitat l’adquisició d’este material”. També ha destacat les tasques d’intensificació en la neteja i desinfecció realitzades.

ECONOMIA I COMERÇ LOCAL

Respecte a les mesures econòmiques que s’estan estudiant pel que fa a les pimes, l’alcaldessa ha destacat que a la reunió d’este dimarts, amb la participació de grups polítics, comerciants, tècnics, hostalers així com representants  d’altres organismes i entitats com ara la Cambra de Comerç, el servei territorial de comerç de Castelló o el CEI entre altres, es van plantejar alternatives i opcions viables per a Borriana.

- Publicitat -

Safont no ha parlat d’ajudes econòmiques diàries però en canvi si ha recordat que “des del minut 0 s’ha estat treballant”. Al respecte ha fet menció a la supressió de taxes i impostos des de l’inici de la pandèmia i que Borriana va ser el primer municipi a portar-ho a terme.

Per això, en parlar de la disponibilitat econòmica de diners en l’ajuntament, Safont ha reiterat que tot i que la Llei permet gastar el 20% dels romanents, des del dia 16 no s’ha ingressat un euro a l’ajuntament i a hores d’ara no es deu ni una factura a proveïdors perquè s’ha fet un esforç per pagar“.

- Publicitat -

Amb tot, la primera edil ha deixat entreveure que es portaran a cap totes les actuacions que es consideren factibles però tenint en compte les circumstàncies econòmiques i la priorització d’arribar a la gent que ho necessite.

Així, dins de les mesures previstes per reactivar l’economia local, s’ha posat en marxa una APP de promoció del comerç local on també hi ha informació sobre ajudes i possibilitats a les empreses per replantejar-se de cara al futur, entre altres coses.

En la reunió també es va plantejar el que s’estava fent en altres municipis i entre les mesures es va parlar de confeccionar unes borses de comerç que assumiria descomptes dels comerços per a reactivar el comerç local, de manera que el preu pel consumidor fos més econòmic i l’ajuntament pagarà al comerç la diferència de preu.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,013FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló passa el seu primer toc de queda des del 23-F

No s'han destacat incidents greus durant la primera nit de restricció de la mobilitat.

Benicarló lliura els Premis Literaris 2020 en un acte restringit per la pandèmia

L'Auditori Pedro Mercader ha acollit l'acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2020, l'esdeveniment cultural més important de l'any a Benicarló. A causa de la pandèmia, l'acte ha quedat restringit a les autoritats locals, guanyadors i patrocinadors.

Comerç comença els tràmits per a reformar la nau de pescateria del Mercat del Cabanyal

També es troba en procés de licitació la rehabilitació de la façana i de la coberta del mercat

El MUCC crea un nou itinerari històric sota el títol ‘Espais de Memòria’

La ruta recordarà els llocs clau del període comprés entre la Segona República i el final de la dictadura franquista

València passa el seu primer toc de queda des del 23-F

No s'han destacat incidents greus durant la primera nit de restricció de la mobilitat.
- Advertisement -

: Valencià