Borriana contracta a quasi 100 aturats del sector agrícola a través del SEPE

Els 15 oficials i 79 peons han començat hui els treballs de neteja, adequació o millora de diferents punts del terme municipal.

Quasi 100 persones desocupades que desenvolupen el seu treball durant l’any en labors exclusivament agrícoles han sigut contractades a Borriana, a través dels convenis del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i gràcies al treball de la regidoria de Polítiques Actives d’Ocupació i de l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local (AEDL) municipal.


Les 94 persones contractades este estiu, 15 oficials i 79 peons, han començat hui els treballs de neteja, adequació o millora de diferents punts del terme municipal, unes labors que es prolongaran durant un mes i que suposa un mes d’ocupació per a cadascun dels dos grups en els quals se solen dividir els torns de treball.
Els contractes, ha explicat el regidor de Polítiques Actives d’Ocupació, J. Ramon Monferrer, van destinats a persones desocupades que desenvolupen el seu treball durant l’any en labors exclusivament agrícoles, amb la finalitat de disminuir l’atur que es produeix en el sector agrícola durant esta part de l’any amb motiu de la fi de la campanya de la taronja.


Per a dur a terme estes contractacions a la ciutat Borriana, el Servei Estatal d’Ocupació Pública destina un total de 198.986,72 euros. Sobre este tema, Monferrer ha manifestat que, un any més, “hem volgut aconseguir el major nombre possible de contractats durant l’estiu a través del conegut popularment com a atur agrícola, ja que precisament és este sector el que habitualment viu el pitjor moment laboral de l’any en el període estival”.


Per això, ha valorat, “les prop de cent persones que desenvolupen els treballs durant este 2020, són una bona notícia tant per a les persones contractades que podran rebre un sou mensual durant este mes, com en l’àmbit municipal, pels beneficis que suposen els treballs que desenvolupen en diferents punts del terme municipal”.


Els treballs, dividits en 4 memòries, contemplen dos tipus d’actuacions diferents, la primera basada en el condicionament i neteja de camins rurals, concretament en el camí Llombai i voltants, camí la Ratlla i limítrofs i en el camí la Cossa i altres. D’altra banda, es preveu una segona intervenció de condicionament i neteja d’espais naturals i d’interés patrimonial, al voltant de la Torre de Carabona, Horts d’oci i Clot de la Mare de Déu.
Per part seua, el regidor de Serveis Públics, Vicente Aparisi, ha volgut “agrair el treball de coordinació entre totes dos regidories i per part dels treballadors del departament de Via Pública, per a analitzar les principals necessitats que podien cobrir estos quasi 100 operaris durant l’estiu”.CatalanSpanish