22 C
Valencia

Borriana convoca els Premis ‘Dia de la Dona’

Les propostes poden presentar-se cada any, des de l'1 fins al 22 de febrer.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament ha convocat els premis ‘Dia de la Dona’ amb la finalitat de reconéixer i homenatjar públicament dones rellevants de Borriana, bé de l’àmbit social, o bé dels àmbits científic, personal, laboral, esportiu i cultural, que han destacat per la seua trajectòria vital o la seua labor en benefici de la igualtat entre dones i homes.

La regidora d’Igualtat, Maria Romero, ha explicat que els premis que es convoquen anualment, i les propostes dels quals poden presentar-se cada any des de l’1 fins al 22 de febrer, es convoquen amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, que es commemora cada 8 de març.

Segons ha manifestat Maria Romero, els treballs i els èxits de les dones “amb massa freqüència no gaudeixen de reconeixement social i, fins i tot, passen desapercebuts per al conjunt de la ciutadania”. Així, ha assenyalat, la convocatòria d’estos premis respon a aqueixa “llacuna”, d’acord amb el deure dels poders públics de “promoure les condicions perquè la llibertat i la igualtat entre homes i dones siguen reals i efectives”.

El nombre de premis establert que es concedeixen anualment és de tres, sense distinció de rang, i consisteixen en el lliurament d’una placa acreditativa i el reconeixement públic.

Proposta de candidatures
Les candidatures per a la concessió dels premis poden formular-se a proposta raonada de la persona titular de la Regidoria amb competències en matèria d’igualtat, i també per les institucions, corporacions, associacions, fundacions o entitats de la localitat o d’àmbit supramunicipal.

Igualment, poden fer propostes als premis la Comissió Municipal de Participació Ciutadana i Serveis Socials, i els partits polítics, però queden excloses les candidatures que sol·liciten el premi per a si mateixes o per a les organitzacions a les quals representen.

El premi no podrà ser atorgat a títol pòstum i les candidatures que es presenten hauran de proposar una dona o persona jurídica, de naturalesa pública o privada, amb una alta vinculació al municipi per filiació, residència, formació i/o professió, que, des de l’àmbit personal, laboral, social, institucional o cultural, haja destacat per la seua labor en benefici de la igualtat entre dones i homes o per la seua trajectòria vital o professional.

Les candidatures es formalitzaran per mitjà del lliurament de l’imprés oficial de proposta, segons l’annex publicat en la pàgina web municipal, i l’imprés de proposta s’acompanyarà d’una memòria curricular i/o biogràfica, amb els suports institucionals o personals que es consideren oportuns.

Les propostes es poden enviar per correu certificat, presencialment al registre d’entrada dirigit a l’Agència d’Igualtat de l’Ajuntament de Borriana, situada en l’edifici de l’Ajuntament, a la plaça Major, 1, o al registre en la seu electrònica.

De les tres candidatures premiades cada any es deixarà constància en l’arxiu municipal. Les candidatures proposades no premiades podran ser mantingudes com a propostes per a l’any següent si les entitats o persones 

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,773FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Borriana redistribuirà les seues àrees de competència delegades per l’Alcaldia

Després de la dimissió del regidor socialista Javier Gual "per motius personals" i la pròxima incorporació d'Ester Meneu en l'equip municipal de govern.

Detectats brots de coronavirus a Castelló, Orpesa, Onda i Benicarló

La província de Castelló ha registrat en 24 hores un total d'11 brots.

Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve

La Comunitat Valenciana registra 707 nous casos de coronavirus i 688 altes a pacients

L’AVL reivindica la figura literària de Carmelina Sánchez-Cutillas

Dona rebel, apassionada, lluitadora, forta, a més d’escriptora excepcional de les lletres valencianes del segle XX han sigut alguns dels molts qualificatius pronunciats en la Jornada Feminari en homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Generalitat convoca oposicions per a formar part de l’escala d’orientadors de Labora

Amb aquestes proves Labora pretén oferir estabilitat a un servei fonamental per a la ciutadania
- Advertisement -

: Valencià