Borriana dicta un bàndol amb les mesures municipals adoptades

L'alcaldessa recomana l'autoconfinament voluntari de la ciutadania per a "evitar situacions de risc, minimitzar l'exposició al virus i disminuir el ritme de contagis".

Davant el preocupant empitjorament de la situació epidemiològica ocasionada per la 3a onada Covid-19, i d’acord amb l’última Resolució de la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, publicada hui en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), per la qual s’estableixen mesures excepcionals i addicionals en l’àmbit de la Comunitat Valenciana; l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha fet públic un nou Bàndol amb les mesures municipals adoptades i en el qual també es recorda i exigeix el compliment estricte de les mesures higienicosanitàries establides.

“Des de l’equip de govern –ha assegurat– entenem que algunes mesures puguen resultar impopulars, però la nostra intenció és tornar a anticipar-nos de nou als esdeveniments, amb l’únic objectiu de continuar preservant la salut dels ciutadans i les ciutadanes i intentar doblegar la nostra particular taxa de contagis”, ha subratllat Maria Josep Safont.

L’alcaldessa insta la ciutadania que “s’extremen les precaucions i s’atenga les recomanacions de les institucions competents”, i posa l’accent “en la necessitat d’entendre que esta lluita necessita la implicació de tots i totes, fent un esforç de responsabilitat des de la unitat”, al mateix temps que desitja “una ràpida recuperació a totes les persones afectades per la pandèmia”

“És una labor i una responsabilitat de tots i cadascun de nosaltres reduir durant els pròxims dies els casos actius. NO hem de abaixar la guàrdia i NO podem permetre’ns que el virus s’estenga descontrolat a Borriana”, ha manifestat Maria Josep Safont.

Per això, sol·licita a la ciutadana que atenga “seriosament” les recomanacions de l’autoconfinament voluntari i el decàleg d’autoprotecció avalat pels experts de la Generalitat, per a “evitar situacions de risc, minimitzar l’exposició al virus i disminuir el ritme de contagis”.

En el bàndol, la responsable municipal recorda a la població de Borriana les mesures obligatòries respecte a la prohibició de les reunions de més de 6 persones, de l’ús obligatori de la màscara i guardar la distància social amb altres persones en llocs públics, la importància de seguir estrictament les instruccions sanitàries en cas de contagi i la limitació de la llibertat de circulació de les persones entre les 22h i les 6h.

Mesures locals

Mitjançant el Bàndol, l’alcaldessa comunica a la població de Borriana que des del dia 21 de gener al 4 de febrer, tots dos inclusivament, s’han adoptat algunes mesures com la suspensió de les activitats culturals programades per l’Ajuntament, excepte les exposicions, que es mantindran amb l’aforament i les mesures anti-Covid establides.

També informa que es procedeix al tancament als usuaris i usuàries de les instal·lacions i centres esportius municipals, a l’aire lliure o en recintes tancats, amb excepció dels llocs habilitats per a l’atenció administrativa a usuaris, i que la Biblioteca Municipal romandrà oberta únicament per a l’activitat de préstecs i devolucions.

De la mateixa manera s’avisa que el Casal Jove romandrà obert únicament per a l’atenció administrativa i se suspenen específicament les activitats de l’hotel d’associacions i dels locals d’assaig.

A més, mitjançant el Bàndol es comunica que l’Ajuntament continuarà amb el reforç de la neteja i desinfecció als parcs i jardins, edificis municipals, centres educatius i altres zones d’afluència de públic, i amb la vigilància i el control policial del compliment de la normativa anti-Covid.

Així mateix, des del consistori es continuarà amb l’ampliació de l’espai i control d’aforament dels mercats municipals de venda ambulant i amb el reforç de vigilància i control policial i del personal C-Covid, de conformitat amb la Circular de la Directora General de Comerç, Artesania i Consum de 14 de gener de 2021.

També prosseguirà el sistema d’atenció al públic mitjançant el procediment de cita prèvia, cita que es podrà sol·licitar a través del telèfon 964-510062 o a través de la pàgina web www.burriana.es.

Totes estes mesures estaran en vigor des del 21 de gener i fins al 4 de febrer, 14 dies, sense perjudici que siguen objecte de revisió, avaluació i actualització permanent en funció de l’evolució sanitària.

Decàleg d’autoprotecció

El Bàndol municipal de Borriana recomana seguir el decàleg d’autoprotecció avalat pels experts de la Generalitat, amb els punts següents:

U.- Cal aïllar-se en notar qualsevol símptoma de Covid sense esperar a un test de confirmació. Aïllar-se, també de les persones convivents, i contactar immediatament amb els serveis sanitaris.

DOS.- Si es tenen símptomes, o s’ha tingut contacte estret amb un cas positiu, ha de mantenir l’aïllament fins que els sanitaris donen l’alta.

TRES.- Ha de reduir-se –tot el possible– la relació directa amb persones alienes al nucli habitual: “Un dia NO és un dia”.

QUATRE.- Si els contactes no es poden evitar, que siguen en espais oberts. No és el moment d’anar a casa d’altres persones.

CINC.- Si la relació resulta imprescindible, s’ha de fer amb distància, màscara i ventilació. Sense fer-se paranys al solitari. Perquè llevar-se la màscara (siga on siga, també a la casa d’un familiar) obri la porta al VIRUS.

SIS.- Hem de llavar-nos les mans sovint, amb aigua i sabó o gel hidroalcohòlic.

SET.- Portar sempre la màscara, també en l’àmbit laboral, familiar i social. I canviar-se la màscara quan supere l’ús previst. En cas contrari, ni et protegeixes tu ni protegeixes als altres.

HUIT.- Mantenir sempre la distància de metre i mig.

NOU.- Evitar els espais concorreguts, especialment els tancats.

DEU.- Una última qüestió, crucial, que recalquen els experts: Que una activitat estiga legalment permesa NO vol dir que no comporte risc. Per això, en este moment, amb una incidència tan alta, hem d’extremar el sentit comú i les precaucions, i fer-lo partint d’una idea: “Si et confies, et confines”.

CatalanSpanish