Borriana renova el seu guardó Bandera Ecoplayas per a l’Arenal

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Borriana ha rebut la notificació per part del jurat dels XIII Premis Bandera ECOPLAYAS sobre la renovació del guardó que cada any es lliura a les millors platges i més respectuoses amb l’entorn en fins a cinc grups diferents depenent de la costa o vessant en la qual es troben.

Així, dins del Grup 4 al que correspon la costa central mediterrània dins de la península, enguany s’han tornat a lliurar fins a set Banderes Ecoplayas, encara que Borriana ja fa diversos anys que la va rebre, i “per tant se’ns ha inclòs en el quart apartat de guardons, el que correspon a la renovació del premi per seguir mantenint i augmentant les millores dotacionals i de qualitat de la platja de l’Arenal, la qual cosa, unit a les diferents distincions tant turísticament com a mediambiental, ens fa estar molt contents amb aquesta renovació”.

Però tal com han explicat des del departament mediambiental de l’Ajuntament de Borriana, “no és l’única bona notícia respecte a la consideració i distincions que reben les nostres platges, ja que també aquest mateix cap de setmana hem conegut l’estadística de totes les analítiques que es realitzen durant l’estiu de forma setmanal per part de la Generalitat Valenciana respecte a la qualitat de les aigües tant de l’Arenal, com del Grau o la Malvarrosa”.

Així, la Conselleria de Medi Ambient realitzava un total de 60 mostrejos en les diferents zones de platja de Borriana en el període comprés entre l’1 de Juny i el 15 de setembre, la qual cosa ha resultat en la qualificació d’excel·lent segons les seues condicions sanitàries en les zones de bany marítimes.

Així, tant la platja del Grau-Malvarrosa com la de l’Arenal han rebut aquesta qualificació que, un any més, analitza la qualitat sanitària de les aigües de la costa mediterrània valenciana. Des de la regidoria de Medi ambient, el regidor Bruno Arnandis valorava “positivament que una vegada més les platges de Borriana estiguen a l’altura, i que siga possible gràcies al treball continuat que durant tot l’any es realitza per a la conservació tant de les platges com del mateix mar.

Malgrat aquestes distincions, continuarem treballant tant en l’àmbit de conscienciació respecte als residus dipositats en la costa, com dotant les nostres platges de cada vegada majors serveis públics destinats tant al gaudi de les mateixes platges com a la seua conservació”.

ValenciàEspañol