El Ple Extraordinari de l’Ajuntament de Borriana ha aprovat l’adhesió al Pla Edificant

En el Ple de Borriana, celebrat aquest matí, l'equip de govern i oposició voten unànimement la proposta d'adhesió al Pla, que serà sufragat al cent per cent per la Generalitat Valenciana.

"/>

El Ple Extraordinari de l’Ajuntament de Borriana, ha suposat la confirmació de l’adhesió de la ciutat al Pla Edificant de la Generalitat Valenciana, que durant el pròxim any de 2018, suposarà un canvi total per a l’edifici, en el qual es desenvolupa l’activitat educativa de l’IES Jaume I, ja que es realitzarà una renovació completa dels diferents mòduls que conformen el centre educatiu.
Tal com ha explicat la Regidora d’Educació i Alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, “es tracta d’aprofitar l’oportunitat, que una vegada més ens arriba des de la Generalitat Valenciana per a poder seguir renovant i condicionant els nostres centres educatius, en aquest cas, un IES Jaume I que mereix que les seues instal·lacions estiguen a l’altura del treball que en ell es desenvolupa, situació que permetrà l’aplicació del Pla EDIFICANT del Consell, i pel que hem volgut fer pública aquesta adhesió a través de la seua aprovació en el Ple”.
Ja en la reunió del passat 7 de novembre, i com ha recordat Safont “vam poder planificar els treballs de cara a 2018, especialment la divisió de les diferents tasques i gestions que durà a terme l’Ajuntament, i les parts amb les quals la Conselleria es compromet, com és, assumir la totalitat del pressupost necessari per a poder executar l’obra de l’IES Jaume I”. Així, la Generalitat s’encarregarà del finançament total del nou projecte, mentre accepta la petició de cessió de determinades competències perquè siga el consistori qui s’encarregue de la licitació del disseny del projecte i de l’obra.
D’altra banda, el Ple Extraordinari també ha servit per a l’aprovació del sistema de revisió de tarifes i dels quadres de preus de les unitats d’obra del contracte de gestió dels serveis públics de proveïment d’aigua potable i clavegueram de l’Ajuntament de Borriana. I també per a la resolució de reclamacions i aprovació definitiva de modificació de l’Ordenança Fiscal Reguladora de l’Impost sobre Béns Immobles, de les Ordenances Fiscals reguladores de la Taxa per Prestació de Serveis de Gestió de Residus, de la Taxa per Serveis de Mercat, Taxes per utilització privativa o aprofitament especial del domini públic, Taxes per prestació de serveis d’Activitats Esportives i i ús de les instal·lacions, Taxes per serveis d’Activitats Culturals, i ús d’instal·lacions, i Taxes per prestació de serveis d’activitats de Joventut i ús del Casal Jove, per a la seua entrada en vigor el dia 1 de gener de 2018. E