Borriana qualifica “d’escassíssims” els diners que els destinen dels pressupostos de la Generalitat

L'alcaldessa, Maria Josep Safont ja s'ha reunit amb el director general d'Administració Local, Antoni Such, per reivindicar i reclamar projectes importants per la ciutat que, de moment, s'han quedat fora de les inversions previstes

Ni la Serratella, amb un projecte ja preparat i quantificat en uns 700.000 euros, ni la demandada Ronda, ni la passarel·la, ni una injecció suficient forta per a fer front a gran part dels problemes de la costa… Res d’això no està contemplat als pressupostos de la Generalitat pel 2021 a Borriana.

Així, el municipi veu estos dies com les inversions ‘territorialitzades’ del Consell a la província de Castelló s’obliden d’una part importantíssima de les seues demandes. De fet, l’alcaldessa, Maria Josep Safont ha qualificat “d’escassíssimes” les aportacions previstes en estos conters. Per això, Safont ja s’ha reunit esta setmana amb el director General d’Administracions Locals, Antoni Such, per fer-li arribar les seues demandes respecte a tots aquells projectes importants no contemplats.

De fet, els tres apartats en els quals es fa referència expressa a Borriana en el llistat d’inversions territorialitzades a la província de Castelló, presentades esta setmana pel conseller d’Hisenda, parlen de 10.000 euros per a “Reparació i reforç del dic de Llevant del port de Borriana”. D’uns altres 10.000 destinats a “Ordenació del front port ciutat de Borriana (Fase i)” i 42.350 euros per a “Noves casetes de pertrets de pesca en el port de Borriana”.

L’alcaldessa ha considerat que donades les circumstàncies i característiques d’alguns espais i atenent a les necessitats, “seguirem reivindicant que s’incloguen moltes inversions que considerem necessàries, així li ho vam fer saber al director general i ara estem esperant resposta”.

Pel que fa a l’import d’aquelles infraestructures o actuacions que de moment la Generalitat no ha contemplat, tot i que el mateix conseller en la presentació dels conters pel 2021 va reconéixer que encara queda “més d’un 50% de les inversions sense territorialitzar”, l’alcaldessa de Borriana ha posat com a exemple els 700.000 euros del projecte de la Serratella, preparat i a l’espera de dotacions econòmiques per anar avançant i ha considerat insuficients altres partides com la de 10.000 euros per algunes de les tasques pendents a la zona del port.

CatalàEspañol