Borriana obligada a pagar més de 704.000 euros per l’execució de la unitat A 24-25-26

Malgrat que ja no cap recurs de cassació, l'equip de govern ha aconseguit que les pretensions econòmiques de l'empresa es reduïsquen a la meitat després dels seus treballs en la zona de La Serratella.

AVL

L’Ajuntament de Borriana ha rebut aquesta setmana la notificació per part del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana respecte a la sentència, que li obliga a pagar fins a 704.000 euros més interessos, a l’empresa Urbacón Levante SL per l’inici dels treballs en la Unitat d’Execució A. 24-25-26 corresponent a la zona sud-est de La Serratella dins del conjunt del terme municipal de Borriana.
En el detall del desenvolupament de les diferents sentències judicials i posteriors recursos presentats des del consistori, el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Borriana, Bruno Arnandis ha volgut detallar que “va ser el 30 de desembre de 2003 quan es va adjudicar l’execució del PAI a Urbacón Levante SL., que va quedar completament aturat a 2008, quan la primera sentència anul·lava el Pla de Reforma, a la qual es va sumar l’obligació de pagament, que arribava el desembre de 2014 i obligava al consistori a abonar 870.000 euros a l’empresa pels treballs ja realitzats”.
Segons el mateix Arnandis, “almenys es va aconseguir amb una apel·lació, que la xifra baixara altres 165.000 euros, fins a situar-se en aquesta xifra definitiva de 704.000 euros, i diem definitiva perquè els mateixos tècnics municipals ja han descartat un altre possible recurs de cassació a causa de les nul·les possibilitats d’aconseguir una nova reducció”.
Segons s’ha detallat des de la mateixa regidoria, “el problema va sorgir amb una mala tramitació del PRI, que no va permetre a l’empresa adjudicatària continuar amb els treballs ja iniciats”.
Des de la regidoria d’Hisenda, la seua màxima responsable Cristina Rius ha volgut deixar clar que “una vegada més, començarem l’any pagant, i a un alt preu, els errors comesos en la gestió municipal per part de l’anterior equip de govern encapçalat pel Partit Popular, tot i haver aconseguit reduir a 704.000 euros més interessos la indemnització exigida per l’empresa que inicialment era de més d’1,5 milions d’euros”.
Per tant, esperem que després d’un nou exemple d’indemnitzacions de les quals l’anterior equip de govern és responsable, les infundades crítiques sobre la nostra gestió cessen, i comencen a entendre que portem un control de la despesa extremadament rigorós, que no volem que afecte les partides de serveis públics malgrat el condicionament que suposen aquests errors del passat”, finalitza Rius.

- Advertisement -
CatalanSpanish