20.6 C
Valencia

Borriana preparada per a viure unes Falles plenes de color i pólvora

La tradició fallera a Borriana es remunta a l’any 1928, un grup de veïns van decidir muntar en l’actual plaça de la Mercé, en el que seria el primer monument faller de la ciutat, convertint així les festes josefines borrianenques en la Comunitat Valenciana.

- Publicitat -AVL

Les Falles de Sant Josep de 2020 a Borriana, ja estan ací. Malgrat que fa diversos mesos que el cicle faller arrancava amb actes com la Presentació o l’Exaltació de les dues Reina Falleres, Elena Pastor Manzano i Julia López Soler, i que durant les últimes setmanes les 19 agrupacions hagen celebrat les seues pròpies presentacions oficials, el Pregó i la Crida celebrades als carrers i la plaça Major de la ciutat, obrin de forma oficial un mes sencer dedicat a la gran festa de la ciutat.

Març és una data molt important a Borriana, ja que les Falles són el seu símbol, tant per als borrianencs i les borrianenques com per als turistes que arriben de tot el món, per a poder disfrutar d’estes festes amb reconeixement internacional.

Entre els actes que es duran a terme a Borriana durant les Falles, cal destacar:

Este dissabte 29 de febrer se celebra la ‘Cavalcada del Ninot’ i l’1 de març, la ‘Cavalcada del Ninot Infantil’, on les comissions falleres fan la tradicional desfilada, que mostra les carrosses elaborades per les diferents agrupacions falleres, el jurat valora cada un dels treballs i decideix atorgar els diferents premis.

El dimarts 3 de març, la tradicional Missa marcarà l’inici de Festes a l’església de Sant Josep Pares Carmelites, amb l’assistència de reina fallera, reina fallera infantil, dames de la ciutat, corts d’honor, falleres majors, falleres majors infantils i cavallers acompanyants, corts d’honor, presidents i presidents infantils dels distints barris i societats i Junta Local Fallera.

El dimarts 10 de març, arribarà el moment per a Homenatjar a la Reina Fallera, Elena Pastor Manzano, al Teatre Payà. L’endemà serà la Reina Fallera Infantil, Julia López Soler, la que disfrutarà del seu dia.

El dijous 12 de març, s’inaugurarà el Casal del Vi, situat a la plaça de José Iturbi.

El divendres 13 de març, es realitzarà la Plantà de la Falla Associació AFDEM i entre este dia i durant els pròxims dies les comissions falleres faran els seus envelats.

El 15 de març amb la tradicional Plantà dels Monuments Fallers, submergeix a la ciutat en una setmana en la qual la música, el soroll de les traques i l’olor de pólvora són els protagonistes. A més, des d’eixe dia ‘Les despertaes’, característiques pel gran baluern del soroll dels coets. Anuncia tots els matins a primera hora que comencen les activitats i les mascletaes, que omplin de soroll i pólvora la ciutat i suposen gran part de l’ànima de la festa. I és que a Borriana es viuen les festes amb gran fervor i devoció, ja que cal recordar que esta festa també té la seua part religiosa.

El dilluns 16 de març, s’entregaran els Premis Falles 2020.

El dijous 19 de març és el dia gran per a les Falles, ja que és el últim i el més important, al matí en el pati del col·legi Salesià se celebrarà un homenatge a Sant Josep. Al finalitzar, arriba el moment de la Tradicional Ofrena de Flors a la patrona de Borriana, la Mare de Déu de la Misericòrdia.

Després de quatre intensos dies, en el qual el soroll de les carcasses i les bandes de música s’apoderen dels carrers de Borriana, la ciutat torna a la seua vida normal després de la cremà, que se celebra la nit de Sant Josep, el 19 de març. Així doncs, els 36 monuments fallers plantats als carrers de la localitat es veuran convertits a cendres, per a ressorgir amb més força el pròxim any i completar així amb la tradició.

Este any com a novetat els xiquets, que també disfruten de les Falles, a vegades inclús més que els majors, este any es podran recuperar millor de les Festes perquè el dia 20 de març no han d’anar al col·legi.

La tradició fallera a Borriana es remunta a l’any 1928, un grup de veïns van decidir muntar en l’actual plaça de la Mercé, en el que seria el primer monument faller de la ciutat, convertint així les festes josefines borrianenques en la Comunitat Valenciana, que s’alça com estendard faller en la Província de Castelló.

2020-03-ProgramaFalles-1

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,608FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Els consells de CaixaBank i Bankia donen el ‘sí’ a formar el banc més gran d’Espanya

El nou banc es dirà CaixaBank i comptarà amb més de 650.000 milions en volum d'actius.

Sanitat detecta un nou brot de coronavirus a l’Eliana

La localitat va registrar el passat 14 de setembre 8 contagiats.

5 contagiats més a Ontinyent en un nou brot de coronavirus

La localitat va registrar el passat 14 de setembre 37 contagiats.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Muro de Alcoy per contacte social

La localitat va registrar el passat 14 de setembre 5 contagiats.

5 contagiats més a Castelló de la Plana en un nou brot de coronavirus

La localitat va registrar el passat 14 de setembre 234 contagiats.
- Advertisement -

: Valencià