Borriana preparada per l’exposició del Ninot i el Pregó del diumenge, que obrirà les Falles de 2018

Les 19 agrupacions falleres de la ciutat han començat a fer arribar fins al Centre Municipal de Cultura de la Mercé els seus ninots entre els quals es triarà els indultats.

629

A Borriana comença a notar-se en l’ambient que les Falles de 2018 estan molt a la vora, ja que és amb la finalització del mes de febrer quan la gran majoria d’actes previs a la setmana gran de Falles fan que en l’atmosfera ja es respire la seua olor.

La infinitat d’actes fins a l’arribada del dia 15 i la ‘Plantà’ dels monuments fallers, s’inicia aquest dijous amb la inauguració de l’Exposició del Ninot que tindrà lloc a partir de les set de la vesprada en el CMC La Mercé, fins a on, durant la jornada del dimecres, les diferents agrupacions falleres de Borriana han anat transportant les seues figures triades per a poder ser considerades com els ninots indultats de 2018. Serà durant la nit del dimecres quan la Junta Local Fallera alce l’acta d’incidències i a partir d’ací, els i els presidents o representants legals de cadascuna de les 19 falles de Borriana voten per als dos millors ninots” (infantil i major) que seran indultats. Serà en la inauguració de hui quan les Reines Falleres facen oficial i anuncien el nom dels ninots indultats en presència de les autoritats municipals.

No serà l’únic acte important faller durant la setmana, ja que diumenge que ve arriba un altre dels moments més esperats amb el Pregó i la Crida que, de forma oficial, marca l’inici de les festes josefines en la capital de la Plana Baixa. Des de les sis de la vesprada, el Pregó recorrerà els emplaçaments de les falles de Sant Blai, Societat Club Ortega, Barri València i Don Bosco per a arreplegar a les representants de cadascun dels quatre sectors i finalitzar el recorregut en la Plaça Major de la ciutat. Allí, el Pregoner José Poveda Chabrera llegirà per última vegada el Pregó i a continuació les Reines Falleres realitzaren una Crida que tancarà l’Alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, amb la invitació a gaudir d’uns dies tan especials com els que arriben durant el pròxim mes a la ciutat.

Tal com ha destacat la regidora de Festes i Presidenta de la JLF, Lluïsa Monferrer “ja tenim ací les Falles de 2018, i per a començar, m’agradaria agrair, un any més, l’esforç de les 19 agrupacions falleres per seguir fent grans les Falles de la nostra ciutat, participant protocol·làriament en tots i cadascun dels actes previs que comencen aquesta setmana amb la qual esperem que siga una espectacular exposició de ninots i el Pregó i la Crida del diumenge que submergiran de ple als i les borrianenques en les nostres festes més representatives”.