‘A la fresqueta’, el cicle de Teatre que es realitzarà en la Torre del Mar de Borriana

El regidor de Cultura, Vicent Granel, i el tècnic de l’àrea, Rafael Marañón han presentat la programació teatral que es realitzarà durant el mes de juliol a la Torre del Mar, que este any arriba a la seua tretzena edició, i a més.

A més han aprofitat per a presentar la Setmana Flamenca que organitza l’Associació Cultural Juan Varea amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura.
Com a acte destacat d’este estiu s’ha presentat també el concert extraordinari de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana que visitarà de nou el Teatre Payà.

Pel que fa al Cicle de Teatre d’Estiu a la Torre del Mar, en aquesta ocasió seran quatre les actuacions, una cadascun dels divendres del mes de juliol. Totes elles tindran lloc a les onze de la nit i seran totalment gratuïtes. Els espectacles són de companyies valencianes professionals i s’inclouen dins del circuit de teatre de l’Institut Valencià de Cultura, amb el qual l’Ajuntament continua el seu conveni de col·laboració.

Este pròxim divendres, dia 6 de juliol, s’encetarà el cicle amb una companyia ja clàssica a les nits de teatre a la Torre del Mar. Juja Teatre, amb Juan Andrés González i Jano de Miguel, ens presenten ‘Los Chimichangs Comedy Band’. Un espectacle a manera de concert d’humor en la línia de la companyia: humor sense pèls en la llengua, crític i sense silenciador.

El dia 13 de juliol, estarà a la Torre del Mar a Manu Badenes, actor, còmic, guionista i col·laborador en mitjans de comunicació, conegut per formar part de l’elenc de ‘Las noches del Club de la Comèdia’. L’espectacle que portarà a Borriana està basat en el best-seller ‘Els homes són de Mart i els dónes de Venus’ de Paul Dewandre.

El dia 20 de juliol el grup de Betxí, ‘La Troupe Malabó’, amb Sergio Chaves i Marisa Ibáñez, ens presentarà l’espectacle ‘Oníricus’. Una proposta de teatre gestual i clown per a tots els públics on “dos surrealistes i eixelebrats mossos de circ, que somien a convertir-se algun dia en vertaders artistes, es topen amb el desnonament del circ italià per al qual treballen”.

I el dia 27 de juliol tancarà el cicle la Compañía Aérea amb l’espectacle   ‘De todas las bellas, las más bellotas’ amb Claudia Zucheratto,  Elena Donzel i Jimena Cavalletti. “Las bellotas són tres dones que vénen a expressar amb la seua música el que els inquieta de la vida i la mort”.

Més programació de Cultura pel mes de juny. D’altra banda, també s’ha presentat una nova edició de la Setmana Flamenca de Borriana que organitza l’Associació cultural Juan Varea amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura. Aquest any seran dues vetlades les que s’han programat a l’Auditori Juan Varea amb entrada gratuïta fins a completar l’aforament. El dijous 19 de juliol a les 21.30 h Dansa flamenca a càrrec de Luisa Piquer Estudi de Dansa, amb Jorge López, Sebastián Orzáez i Antonio Parrado al cant, acompanyats per Antonio Moreno a la guitarra. El divendres 20 de juliol a les 22 h tindrà lloc el Recital de Ricardo Fernández del Moral, guanyador de la ‘Lámpara Minera del Festival Internacional del Cante de las Minas de La Unión’ l’any 2012.

CatalanSpanish