Les Falles de Borriana s’omplin de solemnitat i emoció en el seu últim dia amb un especial homenatge a la Junta Local Fallera

Les 19 comissions han honrat a la Mare de Déu de la Misericòrdia al costat de les Reines Falleres, Judit Pesudo i Ana Giménez, Corts d'Honor, Dames de la Ciutat, la Presidenta de la Junta Local, Lluïsa Monferrer i l'Alcaldessa Maria Josep Safont.

740
"/>
El PPCV insta al Consell a personar-se també en les causes sobre el finançament del PSPV i del Bloc

La festa i la pólvora s’han donat un xicotet respir durant aquest matí, última jornada de Falles 2018, quan a Borriana s’ha celebrat la tradicional Ofrena a la Mare de Déu de la Misericòrdia, que una vegada més s’ha convertit en l’acte més solemne i, per a moltes falleres, més emotiu del conjunt de les festes josefines.

Les 19 comissions falleres de la ciutat s’han donat cita al costat del col·legi dels Salesians on prèviament s’honrava a Sant Josep, per a anar desfilant pels carrers de la ciutat fins a accedir a una Plaça Major abarrotada on han anat lliurant el seu ram de flors com a ofrena a la patrona, la Mare de Déu de la Misericòrdia.

A més de centenars de fallers i falleres, des dels més xicotets i xicotetes fins als més veterans, a l’escenari també han accedit representants de festes veïnes com les Belles del Foc d’Alacant o les Reines i Dames de poblacions veïnes com Almassora, Castelló i Les Alqueries i les components de Corts d’Honor i Reines d’anys anteriors, que enguany celebraven l’aniversari de la seua representació fallera. A més, el tapís dissenyat per J. Dualde recordava el 75 aniversari de la Junta Local Fallera, al que s’ha sumat una àmplia representació de les Reines Falleres de les últimes dècades a Borriana.

Després del pas de totes i cadascuna de les representants falleres de les 19 comissions, les últimes a lliurar el seu ram per a acabar conformant la part baixa del tapís situat al costat de la Basílica del Salvador han sigut les Reines Falleres de Borriana en aquest 2017, una emocionada Reina Infantil Ana Giménez, i la Reina Fallera de Borriana i el seu somriure permanent, Judit Pesudo, qui ha aconseguit aguantar l’emoció fins a pràcticament el final de l’acte. Al costat d’elles, les Dames de la Ciutat i les components de la Cort d’Honor tant infantil com major, accedien a l’escenari al costat dels membres i la Presidenta de la Junta Local Fallera, Lluïsa Monferrer, i l’Alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

Ambdues han complit amb la tradició de lliurar el seu ram, i a continuació han acompanyat novament a tota la comitiva de representants falleres fins a la plaça de l’Hereu on s’ha disparat l’última de les mascletàs d’enguany, que ha servit per a tornar a recuperar l’olor de pólvora i foc que no ha abandonat la ciutat fins ben entrada la matinada quan La Cremà ha posat, definitivament, el punt final a les Falles 2018 de Borriana.