9:54 pm - Tuesday, 26 May 2020

Borriana retarda el cobrament dels principals impostos municipals

- Publicidad -Reciplasa Vila-real

Amb l'objectiu de reduir la pressió fiscal a les famílies mentre s'afronta la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus.

- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus
- Publicidad -Escalante GVAMobilitat
- Publicidad -CastelloTributs CaixaOntinyent
- Publicidad -CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

L’Ajuntament de Borriana ha decidit modificar el calendari del contribuent per a este exercici amb la finalitat de retardar el període voluntari de pagament dels principals impostos municipals, amb l’objectiu de reduir la pressió fiscal a les famílies mentre s’afronta la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus.

Segons ha explicat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, esta decisió de retardar i flexibilitzar els terminis de pagament forma part del paquet de mesures fiscals i econòmiques que l’equip de govern està duent a terme, amb l’objectiu “d’alleujar la càrrega econòmica que poden tenir les famílies del municipi després de la parada de l’activitat econòmica derivada de l’estat d’alarma”.

Cal recordar que una de les primeres mesures adoptades per l’equip municipal de govern va ser deixar sense efecte els períodes de pagament de tributs en voluntària així com els càrrecs domiciliats, i paralitzar el repartiment immediat de rebuts del primer padró que començava justament el mateix dia que el confinament, el 16 de març, fins al 5 juny, i que els notificadors tenien ja amanits per a repartir.

També es va acordar pagar immediatament les factures que arriben dels proveïdors, sense esperar els 30 dies de tramitació, per a injectar liquiditat als autònoms i pimes, així com les Prestacions Econòmiques Individuals que es tramiten en Serveis Socials i que en mes i mig ja s’han abonat per un valor de més de 2 milions d’euros.

Igualment, va decidir suspendre la tramitació de totes les remeses de cobrament de tributs i retardar-les, almenys 2 mesos, per a no saturar el contribuent en un moment de confinament.

Amb aqueix propòsit s’ha retardat el termini dels nous períodes de cobrament de padrons en voluntària. D’esta manera, els càrrecs domiciliats es passarien cada 2 mesos, i els rebuts no domiciliats es permetria flexibilitzar el pagament dins del període, en cas de necessitat i, per descomptat, sense pagar interessos. La proposta és mantenir el primer període de dos mesos i mig, fins a l’agost, i acabar el segon període en l’últim mes de l’any.

Concretament, el primer padró estaria obert del 25 de maig al 5 d’agost, amb càrrecs el 27 de maig i el 27 de juliol corresponents a l’Impost de Vehicles, Taxa de Gestió de Residus i la Taxa de Gual.

A més d’estes mesures de suport a les economies familiars, Safont ha recordat que l’Ajuntament també ha pres una altra sèrie de mesures de suport a les empreses, com ara “l’exempció del cobrament de la taxa de terrasses de bars i restaurants per ocupació de via pública”, o reduir proporcionalment les taxes i cànons al període no utilitzat de serveis municipals esportius, del Centre d’Arts, de mercats, del bus de l’UJI o per edificis municipals.

El retard de més de dos mesos en el cobrament de tributs, ha manifestat l’alcaldessa, no comporta cap aportació econòmica del consistori, però “sí que afavoreix a la gent treballadora, pimes i autònoms en moments de confinament. Com a conseqüència que la majoria de les activitats econòmiques estan parades, malgrat que perjudica l’Ajuntament perquè provoca un problema de tresoreria”.

Esta publicació està disponible en : Valencià

Rovira

També te pot interessar

Últimes notícies

Metges d’atenció primària de la Comunitat i de tot l’estat qüestionen què passarà i com serà este servei en “l’era COVID”

El Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) organitza este dimecres, 27 de maig, a les 18 hores, un debat en línia sobre "Present i...

STEPV rebutja la tornada a les aules al juny dels últims cursos de cada cicle

El sindicat de treballadors de l'ensenyament del país valencià, STEPV, "rebutja" la mesura que es preveu adoptarà la conselleria d'Educació de què a...

Quatre detinguts per simular el segrest d’un pacient ingressat per un presumpte positiu per coronavirus

De forma paral·lela, els segrestadors també es van posar en contacte amb els pares i un altre germà del suposat segrestat, que es trobaven a Algèria, exigint-los el pagament d'un rescat.

Detingut a Callosa de Segura per estafar 48.000 euros en material agrícola

Detingut a Callosa de Segura per estafar 48.000 euros en material agrícola a dos empreses de Múrcia.

El Govern inclou el port d’Alacant entre els ports d’entrada a Espanya

El Govern inclou els ports de Santander i Alacant entre els ports d'entrada a Espanya.

Esta publicació està disponible en : Valencià