Borriana arranca l’any amb l’inici de les inversions previstes al pressupost del 2021

L'adquisició d'un camió, una pala i una garbelladora seran les primeres compres pel municipi per les quals l'ajuntament emprarà encara fons propis, ja que el nou pressupost entrarà en vigor de forma efectiva dins d'unes setmanes.

Borriana comença l’any arrancant les inversions previstes al pressupost del 2021. Un pressupost que s’aprovava ahir dijous en un plenari llarg on els regidors fins i tot van haver de necessitar un permís extraordinari per poder retornar a les seues cases, ja que va superar les deu de la nit, en el dia on entrava en vigor les noves restriccions horàries.

Així, com ha recordat l’alcaldessa i la regidora d’Hisenda, amb un increment del 15% respecte a l’any anterior, les exempcions o bonificacions de l’ICIO, per baixar la càrrega tributària de la població i d’altra banda, un augment de les inversions previstes, els comptes per este 2021, van tirar endavant.

I sembla que les previsions quan a inversions les inauguraran el camió, la pala i la garbelladora que adquirirà l’ajuntament per la neteja de platges i altres zones, i que encara aniran a càrrec dels fons propis. Ja que, com ha recordat la responsable d’hisenda els nous comptes entraran en funcionament dins d’unes setmanes.

A més, també s’ha tornat a recordar que el 76% de les inversions previstes vénen de finançament extern, la majoria a càrrec de Conselleria, com ara el nou centre de Salut i el nou l’IES Jaume I entre altres.

Balanç de les festes nadalenques

Pel que fa al balanç del 2020 quant a les festes de Nadal i Reis, l’alcaldessa ha valorat “positivament” l’actuació que “dins de totes les mesures de seguretat” s’ha fet a través de totes les regidories. Safont ha parlat de les carcasses blanques amb les quals Borriana va

tancar l’any, així com dels castells de focs artificials o del campus esportiu i l’escoleta de Nadal que ha acollit a més d’un centenar de xiquets i xiquetes, entre altres coses.

També les campanyes de promoció en comerç local, així com els sortejos s’han recordat com actuacions positives tant per la població com pels establiments.

CatalanSpanish