El pròxim divendres comença una nova edició de les Jornades del Llagostí a Borriana

Aquest pròxim divendres, 15 de juny, arriba a Borriana una altra de les cites gastronòmiques que durant tot l’any es duen a terme en la capital de la Plana Baixa. En aquest cas es tracta de les V Jornades Gastronòmiques del Llagostí de Borriana, en el qual prendran part fins a deu restaurants de la ciutat, que durant les últimes setmanes han estat dissenyant i preparant els menús especials en els quals el “llagostí” és l’ingredient principal de cada plat i vertebrador del conjunt del menú.

Els restaurants participants en aquesta cinquena edició de les jornades dedicades al “llagostí”  són: Arroseria Restaurant Savarín, Tasca Nàutica, Restaurant Nàutic, Pizzeria Ristorante Pinocchio, Ca la Rosa, La Blava, Restaurant L’Arenal, Restaurant Scala, Bómbora‘s i Rita & Pepa.

Els deu establiments començaran a oferir el menú especial a partir del pròxim divendres dia 15 i l’oferta per a degustar els plats especialment dissenyats s’allargarà fins al pròxim 1 de juliol quan es donen per tancades les jornades. En la presentació de les noves jornades han volgut estar presents tant el regidor de Turisme, Santi Zorío, com el president de l’Associació d’Hostaleria de Borriana, Santiago González i varis dels restauradors que oferiran el menú complet dedicat al llagostí, i que han volgut assenyalar que “els preus dels menús van des dels 21 euros fins als 25, establint un preu pràcticament unificat entre tots els restaurants perquè els i les comensals puguen triar qualsevol menú sense haver de calcular preus molt diferents”.

A més, Zorío també ha volgut “agrair el treball i l’esforç dels deu restaurants, ja que preparen especialment cada menú, on podrem trobar plats tan suggeridors com “popietes de llenguado amb llagostins, salsa de cava i clòtxina valenciana”, “Llagostí al suau escabetx i les seues verdures” o “All i Pebre de llagostins i lloms de corbina”, que són solament tres exemples de la gran varietat i qualitat de les elaboracions, a més dels arrossos que diversos restaurants inclouen també en el menú”.

Finalment, tant Zorío com l’Associació d’Hostaleria ha volgut recordar que “com ja hem fet en edicions anteriors, el dia 29 de juny tindrà lloc el concurs de “fideuaes” per als xiquets i xiquetes que vulguen tornar a participar de la iniciativa, i se celebrarà en l’antic càmping de l’Arenal a partir de les 17.30 hores”.

ValenciàEspañol