viernes, 21 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Borriana celebrarà la seua Fira del Llibre del 24 al 28 d’abril, que omplirà La Mercé de literatura, música i animació

En el CMC la Mercé ha tingut lloc la presentació de la Fira del Llibre de Borriana, que començarà el dimarts 24 a partir de les 19.00 hores, amb la presentació pública del projecte ‘El plaer de la lectura: una manera d’estimar, pensar i compondre’, que han dut a terme alumnat i professorat de l’IES Llombai i que serà “el primer dels actes purament literaris i amb l’educació i el foment de la lectura com a base que servirà per a la inauguració oficial de la Fira del Llibre de 2018”, com comentava el regidor de Cultura, Vicent Granel.

L’endemà, el dimecres 25 tindrà lloc la presentació de ‘Els llinatges borrianencs. Origen, evolució els cognoms. Genealogies familiars’, a càrrec de Josep Saborit Vilar i Javier Sanchiz Ruiz, en aquest cas en el Saló de Plens municipal i a partir de les 19.00 hores. L’activitat seguirà creixent a partir de dijous, quan en horari matinal tindran lloc les activitats musicals, literàries i artístiques al voltant de l’exposició que dos dies abans hauran inaugurat els i les alumnes de l’IES Llombai. A partir de les 18.00 hores, els i les més xicotetes podran gaudir del contacontes en forma de ruta literària ‘El petit Príncep’. I poc després, a les 19.30 hores, el Saló de Plens acollirà una nova presentació literària, en aquesta ocasió de l’obra ‘Com àngel d’ales negres’ de Francesc Mompó.

L’obertura oficial de la Fira del Llibre arribarà el divendres a partir de les cinc de la vesprada, quan les llibreries borrianenques participants, La Llibreta, Llibreria Martí, Llibreria Novenes i Llibreria Suvis, posen a la disposició dels assistents a la Fira tota l’oferta literària en els prop de trenta metres d’estands que se situaran al costat del CMC La Mercé on avui ha tingut lloc la presentació. Eixe mateix divendres, i tal com ha explicat la regidora Maria Romero, “els i les participants del Taller d’Ocupació Riu Anna continuarà amb la seua implicació en l’animació juvenil, com ja han fet durant els últims mesos, oferint activitats i tallers a partir de dos quarts de sis, tal com també faran el divendres al matí a partir de les onze”.

L’espectacle ‘Va d’Enric Valor…’ de Felip Kervarec tancarà a partir de les 18.00 hores la jornada del divendres en la Fira, que reprendrà la seua activitat el dissabte amb les citades activitats infantils i es tancarà a les sis de la vesprada amb l’actuació de Rodamons Teatre i la seua obra ‘Petiteses’. Tal com ha volgut resumir el regidor de Normalització Lingüística, Santiago Zorío, “en aquesta edició de la Fira del Llibre de Borriana hem volgut anar més enllà i unir música, art, espectacles i, per descomptat, la millor literatura i les obres que posen a la venda les llibreries de la nostra ciutat, per a seguir dignificant i acostant la literatura al conjunt de la ciutadania”.

Últimas noticias

Contenido relacionado