Borriana involucra la ciutadania en la lluita contra la violència masclista

A més la localitat també ha creat una xarxa de suport a les víctimes.

Des del mes d’octubre passat, la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Borriana desenvolupa diverses activitats emmarcades en la programació municipal elaborada entorn del 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, per a implicar el major número de població contra la violència masclista i crear una xarxa de suport per a les víctimes.

D’esta forma, ha explicat la regidora d’Igualtat, Maria Romero, s’estan desenvolupant diferents activitats al voltant del projecte artístic central #FilsperlaIgualtat, que fomenta la creació d’un bon teixit social que afavorisca els bons tractes i el suport a les víctimes i mostra la necessitat de l’erradicació i la prevenció de la violència.

Precisament, n’han sigut moltes les persones que han teixit part de la construcció artística que començarà a instal·lar-se este mateix cap de setmana a l’avinguda Cardenal Tarancon com una posada en escena de la col·laboració ciutadana en l’objectiu comú d’erradicar la violència de gènere.

“Treballem conjuntament, Ajuntament, centres educatius, entitats i ciutadania per a erradicar esta xacra social”, ha indicat. En este context, ja s’han realitzat diferents activitats de sensibilització. Així, amb diferents entitats s’han dut a terme fins a un total de 15 tallers diferents de sensibilització i prevenció de la violència de gènere que han variat segons el sector de població a què es dirigia, bé foren joves, persones amb diversitat, migrants o persones majors.

A més, des de la perspectiva pedagògica es van oferir als centres educatius eines per a treballar el foment dels bons tractes i la resolució dels conflictes de manera positiva. Prop de 2.000 alumnes de la totalitat dels centres educatius de la ciutat, els 10 CEIP, els 2 IES i el cicle superior d’artista faller i construcció d’escenografies, el CEE Pla d’Hortolans i les 6 escoletes d’educació infantil, han participat de la iniciativa amb la col·laboració de les coordinadores d’igualtat de cada centre.

També, un nodrit grup de persones a títol individual que, segons ha manifestat Maria Romero, “anònimament ha volgut sumar-se a la iniciativa, reflexionar sobre el tema, teixir totes juntes fils per la igualtat i crear xarxa contra la violència de gènere”.

Igualment, s’han sumat a la línia digital del projecte que s’ha difós a través de xarxes socials sota el paraigua de l’etiqueta #joemsume #FilsperlaIgualtat, la Falla del Barri d’Onda, 2 clubs esportius (Kayack i Club de Bàsquet), l’Escola Municipal de Teatre i el Centre Municipal de les Arts Rafael Martí de Viciana.

En esta línia, la regidora d’Igualtat ha destacat la implicació de la joventut de la ciutat a través del Consell Local de la Joventut de Borriana, que va crear un grup de treball específic sobre el 25N, que s’ha plasmat en la seua col·laboració en la campanya #Joemsume que ha sigut coordinada per Miss Maloya, i en els actes preparats per al dia 27 de Novembre.

" "
CatalanSpanish