Borriana finalitza les obres del carril ciclopeatonal del Grau

L'alcaldessa destaca “els beneficis” quant a «mobilitat i seguretat ciutadana», com en el vial del Port.

L’alcaldessa, Maria Josep Safont, ha anunciat el final de les obres del carril ciclopeatonal de la carretera del Grau ja estan finalitzades i compta amb 1,8m per a vianants i 2m per a ciclistes, i una separació verda de 0,9m on s’ha plantat romer i xiprers, les obres han suposat una inversió que ascendeix a 769.730,40 euros.

Aquesta actuació ha estat cofinançada al 50 per cent a través del Fondo Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), en el marc del Programa Operatiu Pluriregional d’Espanya. .

Safont ha assegurat que aquesta obra connecta “de manera efectiva i racional”, per a les veïnes i els veïns, el nucli urbà amb el Grau i suposa “millorar la seguretat i la tranquil·litat, tant per a totes les persones que van caminant o amb bicicleta com per a la circulació dels vehicles de motor”.

Cal recordar que el projecte forma part de les obres catalogades com a Mobilitat Urbana Sostenible, dins de l’estratègia EDUSI. Mitjançant aquesta iniciativa l’Ajuntament ha eixamplat el tram d’1,2 quilòmetres de la calçada, per a incorporar la zona destinada a les bicicletes i als vianants, similar al que ja es va fer en el vial del Port a començaments de la passada legislatura.

L’inici de les obres, segons ha assenyalat l’alcaldessa, es va haver de realitzar a mitjan maig perquè malgrat que els plecs per a la licitació de les obres estaven enllestits a finals de 2018, i al març de 2019 ja estaven adjudicades les obres, no es van poder començar fins a disposar de tots els terrenys, és a dir, quan es van signar les expropiacions al maig.

Sobre aquest tema ha precisat que no podia executar-se el nou vial “abans que estiguera el PGOU modificat i el projecte de construcció, procediment que es va finalitzar al maig de 2019”.

Si bé la major part del nou traçat discorre per l’esquerra de la carretera com a prolongació del carril bici i la vorera ja existents fins al camí l’Ermita de la Misericòrdia, es dona la circumstància que al Grau el carril bici existent se situa a la dreta de la calçada, i obliga a creuar la calçada a l’altura de l’entrada de camí l’Ermita.

A partir d’aquest punt el carril bici passa al marge sud fins a connectar amb l’existent a l’avinguda Vicent Cañada Blanch i té una longitud de 189,71m i una amplària mitjana de 2,20m, mentre que el passeig per als vianants continua a nivell fins al final pel marge nord de la carretera.

CatalanSpanish