2:30 am - Wednesday, 27 May 2020

Borriana obri el termini per a participar en el sorteig de les parcel·les dels horts d’oci municipals

- Publicidad -Reciplasa Vila-real

Els interessats hauran de presentar les seues sol·licituds, entre el 17 i 28 d'octubre de 2019, en l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) de l'Ajuntament.

- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus Matriculació
- Publicidad -Escalante GVAMobilitat
- Publicidad -CastelloTributs CaixaOntinyent
- Publicidad -CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

L’Ajuntament de Borriana ha obert el termini per a poder participar en el sorteig per a l’adjudicació de les parcel·les dels horts d’oci municipals “Parc de Calatrava” per als anys 2019 a 2023, mitjançant convocatòria pública de cessió d’ús, segons ha anunciat el regidor delegat de Gent Major, Hilario Usó.

L’activitat va destinada a la ciutadania de Borriana que tinga 60 anys complits, tinga la condició de pensionista i estiga empadronat a la ciutat, tal com estableixen les bases d’Alcaldia aprovades per a l’adjudicació de la cessió d’ús de les parcel·les.

Els horts s’adjudicaran per un termini de 4 anys naturals, finalitzant les concessions el 31 d’octubre de 2023, i el regidor de Gent Major ha indicat que se sortejaran per al seu cultiu, “un total de 41 parcel·les de les 42 existents”, la número 20 es deixarà per a ús de l’Ajuntament.

Hilario Usó ha destacat que l’objectiu d’esta iniciativa se centra a “utilitzar espais municipals com a horts socials, sota sistemes de producció ecològica i tradicional, i desenvolupar un aprofitament educatiu, formatiu i de divulgació”.

Igualment, ha subratllat que l’explotació dels horts d’oci municipals per a cultius sense ànim de lucre “conjuga beneficis socials amb els beneficis ambientals i patrimonials que representa recuperar i conservar les varietats locals de l’horta valenciana”.

També ha precisat que durant el període de cultiu de l’hort individual l’Ajuntament facilitarà assessorament tècnic per a “resoldre els dubtes que puguen sorgir en l’explotació de la parcel·la”, i ha reiterat que el tipus d’agricultura a practicar serà “l’ecològica” i està “expressament prohibit l’ús d’herbicides, plaguicides i adobs sintètics”.

Les persones interessades en la cessió per a l’explotació d’un hort d’oci hauran de presentar les sol·licituds, entre el 17 i el 28 d’octubre de 2019, a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de l’Ajuntament, situada en la planta baixa de l’Ajuntament, entre les 9 h i les 14 h, segons el model publicat en el web municipal i amb la documentació requerida.

Sobre este tema, Usó ha precisat que no es permet la presentació de més d’una sol·licitud per unitat familiar, i que el sorteig se celebrarà en acte públic, sota la presidència de l’alcaldessa o regidor en qui delegue i en presència de la secretària de la Corporació, i consistirà a insacular tants números com sol·licitants figuren en la llista d’admesos ordenats per registre d’entrada.

El regidor delegat ha especificat que les persones adjudicatàries seran membres de l’Associació d’Usuaris dels Horts d’Oci “Parc de Calatrava” Borriana, constituïda amb la finalitat d’atendre les necessitats dels usuaris i les usuàries, així com per a assistir a les obligacions derivades de l’ús de serveis comuns.

A més, ha detallat que cada participant posseirà un carnet identificatiu intransferible en què s’inclourà una foto recent, i s’anotarà el seu nom, número de parcel·la i telèfon, que haurà de portar quan acudisca als horts.

Quant a l’adquisició i manteniment de ferramentes, adobs, llavors, plaguicides ecològics… necessaris per al cultiu de les parcel·les, Hilario Usó ha concretat que correran per compte dels usuaris i usuàries, “no obstant això, l’Ajuntament podrà facilitar cert material d’ús comú”.

Per a més informació: https://burriana.sedelectronica.es/board/

Esta publicació està disponible en : Valencià

Rovira

També te pot interessar

Últimes notícies

Sanitat incorpora 283 noves morts per Covid-19 a l’informe diari de dades, 35 en els últims 7 dies

En total s'han produït 27.117 defuncions pel nou coronavirus a Espanya i s'han notificat 236.259 casos d'infecció.

Metges d’atenció primària de la Comunitat i de tot l’estat qüestionen què passarà i com serà este servei en “l’era COVID”

El Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) organitza este dimecres, 27 de maig, a les 18 hores, un debat en línia sobre "Present i...

STEPV rebutja la tornada a les aules al juny dels últims cursos de cada cicle

El sindicat de treballadors de l'ensenyament del país valencià, STEPV, "rebutja" la mesura que es preveu adoptarà la conselleria d'Educació de què a...

Quatre detinguts per simular el segrest d’un pacient ingressat per un presumpte positiu per coronavirus

De forma paral·lela, els segrestadors també es van posar en contacte amb els pares i un altre germà del suposat segrestat, que es trobaven a Algèria, exigint-los el pagament d'un rescat.

Detingut a Callosa de Segura per estafar 48.000 euros en material agrícola

Detingut a Callosa de Segura per estafar 48.000 euros en material agrícola a dos empreses de Múrcia.

Esta publicació està disponible en : Valencià