20 C
Valencia

Borriana aprovarà, per la Covid-19, un nou període de pagament de l’IBI i de l’IAE

El consistori aprovarà, juntament amb el padró de l'IBI i l'IAE, el nou període de cobrament en voluntària del 15 setembre al 7 de desembre.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de Borriana a través d’un Decret d’alcaldia aprovarà un nou període de pagament de l’IBI i l’IAE de forma extraordinària per la pandèmia, seguint l’acord del govern municipal del passat 17 de març, a l’inici de l’estat d’alarma, quan va decidir modificar el calendari del contribuent per a este exercici amb la finalitat de retardar el període voluntari de pagament dels principals impostos municipals, amb l’objectiu de reduir la pressió fiscal a les famílies mentre s’afronta la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus.

Segons ha explicat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, esta decisió de retardar i flexibilitzar els terminis de pagament forma part del paquet de mesures fiscals i econòmiques que l’equip de govern està desenvolupant, amb l’objectiu “d’alleujar la càrrega econòmica que poden tindre les famílies del municipi després de la parada de l’activitat econòmica derivada de l’estat d’alarma”.

Cal recordar que una de les primeres mesures adoptades per l’equip municipal de govern va ser deixar sense efecte els períodes de pagament de tributs en voluntària, així com els càrrecs domiciliats, i paralitzar el repartiment immediat de rebuts del primer padró que començava justament el mateix dia que el confinament, el 16 de març, fins al 5 juny, i que els notificadors ja tenien preparats per a repartir.

Amb este propòsit s’ha retardat el termini dels dos períodes de cobrament de padrons en voluntària. D’esta manera, els càrrecs domiciliats es passen cada 2 mesos, des del passat 27 de maig i fins a l’últim mes de l’any.

El primer padró està obert del 25 de maig al 5 d’agost, amb càrrecs el 27 de maig i el 27 de juliol corresponents a l’Impost de Vehicles, Taxa de Gestió de Residus i la Taxa de Gual.

Ara, el nou període de pagament serà des del 15 de setembre fins al 7 de desembre, amb la qual cosa els càrrecs dels rebuts domiciliats seran el 27 de setembre i el 27 de novembre. La iniciativa de retardar este període de cobrament de l’IBI i l’IAE, en dos mesos, del seu període habitual, ja es va traslladar en la comissió d’Hisenda celebrada el passat 11 de juny als grups polítics de l’oposició perquè en tingueren coneixement.

Amb este canvi, ha manifestat l’alcaldessa, s’afavoreix les persones treballadores, les pimes i els autònoms en estos moments difícils, encara que haja sigut perjudicial per a l’Ajuntament perquè ha provocat un problema de tresoreria”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià