Les millors imatges de la nit de la plantà de Borriana 2018

Les 19 comissions de la ciutat acaben durant la matinada la col·locació dels ninots de les seues Falles en l'inici oficial de les festes josefines de 2018.

672

Les Reines Falleres de 2017, Judit Pesudo i Ana Giménez i les seues Corts d’Honor i Dames de la Ciutat; els representants municipals amb la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, i l’alcaldessa, Maria Josep Safont al capdavant; i les personalitats convidades a l’acte de la Plantà, que de forma oficial dóna inici als cinc dies més intensos de l’any en la ciutat de Borriana.

L’acte ha començat a les sis i mitja de la vesprada en la Plaça Major per a iniciar el recorregut que els ha portat a visitar cadascuna de les 19 Falles que entre la vesprada, la nit i la matinada han acabat de plantar-se en els carrers i places de la ciutat. Els diputats provincials Antonio Lorenzo i Mario García, els diputats per Castelló Mónica Álvaro, Víctor Garcia i Jose Ramón Calpe, la vicealcaldessa de Castelló, Ali Brancal, la Cap de Protecció Civil de la Generalitat, Montserrat Rodríguez, les Reines i Corts de Castelló, els representants municipals de Les Alqueries i Nules, el secretari provincial dels socialistes, Ernest Blanch i els membres de la Corporació, no han volgut iniciar el recorregut sense abans complir amb la tradició de menjar-se un dels milers de bunyols que durant aquests dies es cuinen i ofereixen a totes aquelles persones que s’acosten a la capital de la Plana Baixa per a gaudir de les Falles.

De figa, de carabassa o de vent. És igual el tipus de bunyol triat, ja que són igual de deliciosos i l’important era complir amb la tradició del dia de la Plantà.

Malgrat que fa diversos dies que molts dels treballs previs de muntatge i aixecament dels monuments fallers ja s’han dut a terme perquè tot estiguera llest en l’inici oficial de les festes, totes i cadascuna de les dinou comissions han complit amb la tradició de “Plantar” definitivament la seua Falla entre la vesprada i la matinada del dia 15 de març. Tal com es podia escoltar entre els comentaris dels més experts en la matèria, el nivell dels monuments torna a ser elevat, però sobretot es comentava durant el recorregut que, en aquesta ocasió, sembla que la meteorologia ha respectat tota la jornada i la Plantà s’acabaria sense incidències per a les Falles.

A més, la regidora de Festes i Presidenta de la Junta Local Fallera, Lluïsa Monferrer, explicava durant la visita oficial a la Plantà de cada Falla que “queda clar l’esforç realitzat per totes les persones vinculades d’una forma o una altra amb les Falles. Des d’artistes fallers, a comissions, regidories, institucions públiques que ens recolzen, Federació, fins als fallers i falleres de la nostra ciutat han tornat a superar-se enguany en La Plantà i han fet que de nou els espectaculars monuments siguen el millor reclam per a les nostres festes”. Serà durant la vesprada-nit del divendres quan la Llar Fallera aculla la Gala en la qual es donaran a conéixer els monuments premiats en cadascuna de les categories, així que després de la Plantà, ara el treball és per a aquells i aquelles que han de votar per les seues Falles favorites.