Borriana obri platja sense papereres, amb nova senyalització i amb banderes negra i blanca per a indicar problemes d’aforament o seguretat

Caminar sempre amb calçat per damunt de les passarel·les, respectar les postes de separació, o deixar espai suficient per a passejar per la vorera són algunes de les mesures indicades.

La platja de l’Arenal de Borriana s’obrirà este dissabte 6 de juny, “si el temps ho permet i amb totes les mesures de seguretat necessàries”, així ho ha recordat l’alcaldessa de Borriana, Maria José Safont, que confia en “la responsabilitat de la ciutadania” a l’hora de respectar el que s’ha establert.

Caminar sempre amb calçat per damunt de les passarel·les, respectar les postes de separació on es poden situar grups o unitats familiars amb un màxim de 15 persones, deixar espai suficient per a passejar per la vorera o mantenir la distància de seguretat “tan dins com fóra de l’aigua”, són algunes de les mesures que recordarà la cartelleria que s’ha preparat.

Pel que fa a l’aforament, Safont ha recordat que, tot i que les tradicionals banderes per indicar l’estat de la mar es sumen ara dos més, la blanca i la negra que s’empraran únicament en cas que fos necessari desallotjar o si l’aforament estigués complet, “este no crec que siga el cas de la nostra platja perquè ja sabeu que és molt ampla i hi haurà lloc suficient”.

Un altre aspecte important que s’ha recordat és el de l’absència de papereres, de manera que cada persona haurà d’emportar-se els residus que puga haver generat. Així mateix, l’alcaldessa ha indicat que totes estes mesures estaran degudament “explicades, tant en els cartells com en informació que es facilitarà a la gent que vaja a la platja”.

“XIRINGUITOS” I HOSTALERIA

Pel que fa a les ajudes a l’hostaleria i als ‘xiringuitos’ de la zona de l’Arenal, l’alcaldessa ha informat de la reunió que l’ajuntament va mantenir amb representants d’associacions de turisme i hostaleria i amb les empreses on es van abordar temes com l’exempció de cànon d’ocupació pels que estan en zona municipal”, ja que les terrasses de la ciutat tampoc han pagat i pensem que era just”.

A més, Safont ha anunciat que l’ajuntament també es farà càrrec del cànon que haurien de pagar a Costes els qui estan en terreny no municipal i per tant de la seua competència. .

Respecte al “bus de la marxa”, els hostalers proposaven ampliar l’horari, però s’ha decidit esperar a veure com funciona el sector, ja que cal tindre en compte que no té sentit portar més gent del de l’aforament previst en els locals que els puguen acollir.

CatalanSpanish