La realitat augmentada en el Museu Arqueològic de Borriana ha rebut molts visitants

El Museu Arqueològic ha obert tot el cap de setmana les seues portes amb motiu del Dia Internacional dels Museus, i amb la realitat augmentada i la visita al laboratori com a principals atractius.
Desenes de famílies s’han acostat fins al museu de Borriana per a conéixer de prop la història de la seua ciutat, i al mateix temps realitzar tallers, i experimentar amb les noves adquisicions en noves tecnologies amb les quals compta el museu.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Borriana, Santiago Zorío, s’ha mostrat satisfet de l’acolliment dels veïns i veïnes de Borriana en aquesta jornada que es realitza tots els anys, i amb l’objectiu de donar a conéixer de la forma més entretinguda i didàctica el Museu Arqueològic de Borriana, un referent en la província de Castelló, i que en els últims anys ha continuat creixent amb noves sales que s’han pogut visitar aquest mateix cap de setmana.

Un dels atractius per a aquestes jornades ha sigut la introducció de les noves tecnologies en el museu, en el qual els visitants han pogut experimentar amb unes ulleres de realitat augmentada i visitar monuments de Borriana sense eixir del museu, coneixent els detalls d’aquests. D’altra banda, també han pogut visitar el laboratori del museu, en el qual es realitza la neteja i investigació de les peces.

“La gent ha pogut interactuar directament amb la realitat augmentada, o descobrir les visites virtuals als monuments, i fins i tot gaudir amb els cinc sentits amb “un Museu per a tocar” i tornar a endinsar-se en aquest món de la realitat virtual del que des de fa un any també disposa el Museu”, ha afegit Zorío.

D’altra banda, s’han realitzat tallers d’arqueologia per als i els més menuts, visites guiades al Museu Arqueològic i la totalitat de les seues instal·lacions, com l’exposició, la biblioteca, el magatzem o el mateix laboratori, ha apuntat el regidor.

ValenciàEspañol