Un edil de Compromís de Borriana va rebre dos pagaments com a regidor en febrer de 2017

La pàgina de Transparència de l'Ajuntament de Borriana revetla com el regidor de Turisme va cobrar dos pagues com a edil en febrer de 2017. Una per assisténcia a comissions del mes anterior i altra per dedicació plena.

4607

La pàgina de Transparència de l’Ajuntament de Borriana té publicades algunes de les dades dels regidors com la declaració de béns o la taula de pagaments. En elles es mostra en un document el total del pagament de l’alcaldessa i els regidors, en uns pagaments que oscil·len entre els 683,48 euros fins als 6018,64. Les dades, encara que no contemplen els pagaments fets durant els mesos de 2018, sí que aporten un document amb el resum de les nòmines de 2017 als regidors.

En esta publicació de la pàgina de Transparència es reflecteix com cada regidor cobra cada mes el seu abonament, però hi ha un regidor que apareix dues vegades en la graella. Santiago Zorío, regidor de Turisme agricultura i normalització lingüística, figura en el primer grup de regidors i en el segon, en la primera apareix com beneficiari de pagaments  per assitència en comissions en gener i febrer, (amb 1499,56 i 1213,93 euros respectivament) mentre que en el segon grup apareix com beneficiari de les nòmines de febrer a desembre de 2017.

En els pagaments de febrer apareix dos vegades l’ingrés a Santiago Zorío amb quantitats diferents, entre les dues supera la mitjana anual de la nòmina (normalment d’uns 1350 euros) i suma un total de 2331,63 euros. Un sou per damunt del qual cobren la resta de regidors a excepció de l’alcaldessa.

Segons fonts de l’Ajuntament el pagament del primer bloc correspon a pagaments per assistència a comissions, entre les que estava les de la taronja, des del 15 de desembre fins el 15 de gener, ja que abans de febrer el regidor no tenia dedicació plena en el consistori, sinó que era de forma parcial. Tot i això el el volum rebut per assitència a comissions va ser major encara que el salari.