Borriana reivindica la propietat del 5% dels terrenys de l’Arenal al Ministeri d’Hisenda

L’Alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont i el regidor d’Urbanisme, Bruno Arnandis, han comparegut en roda de premsa, per tal d’explicar el procés de subhasta dels terrenys de l’Arenal que ha realitzat el Ministeri d’Hisenda.
Com es va comentar inicialment “tan sols suposen el 5% del total dels 250.000 metres quadrats dels quals es compon aquesta zona, malgrat el qual, l’Ajuntament seguirà insistint en la nul·litat de la subhasta, ja que jurídicament pot demostrar la seua propietat per l’ús continuat des de fa cinquanta anys”, puntualitza Arnandis.
En els diferents precedents que també l’alcaldessa Maria Josep Safont ha volgut explicar per a contextualitzar la situació, que “el consistori sempre ha reivindicat la propietat d’eixe 5% davant Patrimoni de l’Estat, ja que a més l’Ajuntament sempre ha usat aquests terrenys com a propis i per això ha sol·licitat al Ministeri la seua propietat des de l’inici de la democràcia”.
De fet, “exceptuant al senyor Calpe, els alcaldes Canós, Sanchordi, Ferrada i jo mateix, ja hem negociat amb Patrimoni de l’Estat la seua propietat”.
En l’argumentació que portarà a sol·licitar la nul·litat del procés de subhasta, Arnandis ha explicat que “l’Ajuntament segueix mantenint el 95% de la zona, per tant alguns titulars de premsa que semblen indicar que es ven la propietat de l’Ajuntament en l’Arenal, són falsos”. A més, Arnandis ha recordat que “intentem paralitzar la subhasta, ja que ningú va comunicar expressament al consistori la pretensió de subhastar-los, i tan sols la publicació en el BOP ens fa coneixedors un mes abans de la subhasta, per la qual cosa sol·licitem en el seu moment la paralització, tenint a més en compte que en els terrenys sempre s’han utilitzat de forma municipal, i fins i tot compten sota la seua superfície amb conduccions de clavegueram i xarxes elèctriques”.

CatalàEspañol