Borriana reobri el mercat del dimarts a l’avinguda Londres i al carrer Atenes

L'alcaldessa també ha anunciat que enguany "no hi haurà escoleta d'estiu, tal com es concebia altres anys però si es mantindrà el servei de menjador per a les famílies beneficiàries de beques i una mena de 'mini escoletes' com a respir.

A partir del dimarts que ve, 16 de juny, Borriana reobri el ‘mercat del dimarts’ en una nova ubicació provisional i complint el protocol i les mesures de seguretat dictades. Les parades de roba i calcer s’ubicaran a l’avinguda de Londres, i al carrer Atenes acollirà la part d’alimentació. Així ho ha anunciat l’alcaldessa, Maria José Safont, que ha recordat que si este mercat es pot obrir “és perquè cada dia ens adaptem a les normatives com a garants de la seguretat dels borrianencs i les borrianenques”.

Safont ha recordat que es tracta d’un mercat gran “de 178 parades” i per tant resulta inviable, de moment, que es torne a reobrir als carrers del centre de la ciutat, encara que ha insistit en el fet que es tracta d’una ubicació temporal.

D’altra banda, cal tindre en conter que es complirà la distància entre parades, les normes d’higiene i per això s’apel·la a la responsabilitat de la població que acudisca al mercat dels dimarts.

ESCOLES D’ESTIU

Pel que fa a les escoles d’estiu, l’alcaldessa ja ha anunciat que “l’escola d’estiu amb 400 alumnes no es pot fer perquè seria molt complicat”. En canvi sí que es realitzarà un campus d’estiu amb notables variacions respecte a l’aforament de les activitats esportives, i el número de xiquets per monitor que no excedirà els 9. També es posa en marxa l‘escola musical però amb eixa reducció de l’alumnat.

Respecte a l’escola d’estiu, Safont ha explicat que hi ha dos plantejaments nous. D’una banda, les famílies que tenien beques de menjador, seguiran amb la beca i a més d’això es proposaran una mena de ‘mini escoles d’estiu’ complementàries amb una durada aproximada d’una setmana “perquè les famílies puguen tindre una mena de respir”.

REOBERTA LA MALVAROSA

L’alcaldessa també s’ha referit al “rebombori” que va ocasionar el tancament el dilluns d’una zona de la platja de la Malvarosa per l’estat de l’aigua, que este dijous es va tornar a obrir i ha assegurat que es seguirà esbrinant les raons del que passa quan per les puges puja el nivell freàtic i algunes canalitzacions no adequades fan que vagen a parar a séquies i en conseqüència acaben afectant una zona d’esta platja, ja que Safont ha recordat que en 2014 va passar el mateix.

CatalanSpanish