Borriana destina més de 200.000 € a la reparació del camí Serratella i a reactivar el comerç local

El municipi estudia també la reobertura de la platja, amb propostes de com senyalitzar passarel·les per a crear accessos d'entrada i eixida o mirant com establir les distàncies de seguretat".

Una declaració institucional per a sumar-se a la petició de què els ajuntaments “tinguen major participació en la distribució dels fons europeus, com a administració més propera als ciutadans i modificacions de crèdit per més de 200.000 euros per tirar endavant determinats projectes que afecten directament la ciutadania, són dos dels punts més destacats del plenari d’este dijous a l’ajuntament de Borriana.

Com ha explicat l’alcaldessa, Maria José Safont, “va ser un plenari intens” però on també es van arribar a acords “sobretot que han de veure amb mesures per ajudar empresaris del sector agroalimentari”.

Safont s’ha referit també a altres temes, com ara el de l’ampliació de terrasses que ja es va anunciar o la supressió fins al 2021 de tes taxes d’ocupació “que no podem tornar perquè ací no hem arribat a cobrar-les”.

Pel que fa a la modificació de crèdit, ha destacat que 140.000 euros es destinaran a les obres de reparació del camí Serratella que ja estaven pendents i que va estar durament afectat pel temporal Glòria.

Referent a la inversió per reactivar el comerç local, s’ha parlat de l’APP que a més de facilitar descomptes i connexió entre els comerciants també anirà acompanyada de distintes campanyes “que s’estan estudiant conjuntament entre la regidora de comerç i representants dels comerciants”, ha destacat Safont, i que inicialment tenen una partida de 20.000 euros.

PLATJA AMB VIGILÀNCIA

Quant al tema de la reobertura de la platja, l’alcaldessa ha indicat s’estan estudiant propostes de com adaptar-se a les noves circumstàncies. “Per exemple caldrà senyalitzar passarel·les per a crear accessos d’entrada i eixida o mirar com s’estableixen les distàncies de seguretat”.

Respecte als serveis, ha reconegut que s’haurà de prescindir d’alguns serveis com el de vestidors o banys “perquè haurien d’estar desinfectant-se permanentment i no és viable”, però tot i això sí que confia “en el civisme i el comportament de la gent perquè tenim una platja prou ampla i llarga com perquè puguem estar tots”.

Tot i això sí que ha assenyalat que s’haurà de plantejar que la policia “tinga una presència permanent a la platja i no únicament en els punts de vigilància” perquè s’hauran de complir unes normes.

‘XIRINGUITOS’ DE COSTES

Respecte a l‘ampliació de les terrasses a la platja, l’alcaldessa ha assegurat que “els que es troben en zones que són competència de l’ajuntament, tindran l’ampliació de les seues terrasses, com la resta però els que estan en l’àrea que no depén de nosaltres necessiten l‘autorització de Costes que encara no ens ha contestat”.

CatalanSpanish