13.3 C
Valencia

Borriana revisa els guals obsolets de tot el municipi

Dels aproximadament 3.000 guals autoritzats que existeixen en l'actualitat se n'han detectat al voltant d'un centenar que porten alguns anys sense pagar les taxes.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament de Borriana està realitzant una campanya de revisió dels aproximadament 3.000 guals autoritzats que existeixen en l’actualitat en el municipi per a posar-los al dia i així facilitar-ne l’aparcament, regularitzar la situació i no ocupar zones públiques que no corresponga.

Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Bruno Arnandis, dels aproximadament 3.000 guals, se n’han detectat al voltant d’un centenar que porten diversos anys sense pagar les taxes, raó per la qual se’ls requerirà perquè es posen al dia i sempre que facen cas omís, se’ls retirarà el gual.

- Publicitat -

Amb la revisió dels guals es tracta d’actualitzar-ne la situació de tots i vigilar-ne el compliment i la vigència, amb la finalitat de “millorar el servei, ja que no tots s’estan utilitzant degudament”, amb això, es pretén que “hi haja un major control sobre les plaques col·locades de manera irregular, per a alliberar un centenar de places d’aparcament”.

Així, ha assenyalat, “s’està procedint a actualitzar la situació i dur un major control sobre els guals que existeixen en la nostra localitat per a vetlar pel seu compliment”, a fi que “es revoquen aquells que estiguen sense pagar i els que no complisquen de forma evident la seua funció, que és servir d’entrada i eixida a vehicles”.

- Publicitat -

Bruno Arnandis ha destacat que el percentatge de compliment és d’un 97 per cent, no obstant això ha recordat que la resta dels usuaris que volen donar de baixa el gual “han de retornar la placa a l’Ajuntament i restaurar el rastell al seu estat original”, i ha previngut que cas de no fer-ho el consistori “està facultat per a fer-ho carregant a l’interessat els costos, amb la possibilitat d’embargar les quantitats que es deguen”.

Així mateix, el responsable de l’àrea ha manifestat que l’ordenança municipal arreplega també que quan un gual es destina a una altra finalitat diferent per a la que va ser atorgat, l’Ajuntament “pot retirar l’autorització i la placa”.

- Publicitat -

Segons ha indicat, l’ordenança municipal arreplega que els usuaris o titulars dels guals “hauran de facilitar en tot moment l’accés als locals objecte de l’autorització als membres de la Policia Local o personal autoritzat per l’Ajuntament, amb la finalitat d’efectuar-ne la revisió o la inspecció”.

A més, Bruno Arnandis ha informat que amb motiu de la baixa de l’autorització, ja siga d’ofici o a petició de l’interessat, el titular de l’autorització “haurà de suprimir tota senyalització indicativa de l’existència de gual, i reposar la vorera i el rastell al seu estat original i, si escau, reposar les marques viàries, tot donant continuïtat a l’ordenació del carrer afectat”.

Aquestes obres de reposició del rastell i la vorera al seu estat original, quan se sol·licite la baixa, ha precisat, seran a càrrec del titular del gual, tot i que les obres hagueren estat executades per anteriors propietaris, fins i tot en la fase de promoció de l’immoble o a causa de treballs de reurbanització municipals.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,025FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectados dos nuevos brotes de coronavirus en la Pobla de Vallbona por contacto social

En la Pobla de Vallbona hay 21 casos activos de coronavirus, a los que hay que sumar el brote de hoy.

Detectado un nuevo brote de coronavirus en Benissanó por contacto social

A través de la web de datos estadísticos de la Conselleria de Sanitat se pueden consultar los datos actualizados desde la última actualización.

Castelló passa la barrera dels 100 ingressats per coronavirus

12 persones estan a les Unitats de Cuidats Intensius.

Sanitat confirma 1.066 nous casos de coronavirus i 19 morts en la Comunitat Valenciana

Els hospitals valencians tenen, actualment, 1.018 persones ingressades.

Comença el termini de sol·licitud de les ajudes per a autònoms i pimes del Poble Nou de Benitatxell

Les sol·licituds per a les ajudes de l'Ajuntament es podran presentar per registre d'entrada o per seu electrònica fins al 17 de novembre, mentre que per a les de Diputació l'últim dia és el 12 de novembre.
- Advertisement -

: Valencià