Borriana demana “informació” a Salut Pública dels protocols per garantir la seguretat dels ‘temporers’ i als assentaments

L'alcaldessa va enviar ja dos escrits als mesos de juliol i agost per anticipar-se a la campanya citrícola i al creixement dels assentaments i preguntar quins eren els "consells tècnics i sanitaris sobre el protocol adequat" en el cas d'estes persones desplaçades.

L’alcaldessa de Borriana, Maria José Safont incideix de nou en la petició a Salut Pública perquè comuniquen a l’ajuntament quina és la situació de la pandèmia COVID, en especial en referència a alguns assumptes en concrets que poden preocupar la ciutadania i que afecten directament el municipi però sobre tot per a “rebre les recomanacions i protocols sanitaris en determinades situacions específiques”.

L’escrit enviat esta setmana recorda que Safont ja va enviar altres dos cartes als responsables autonòmics als mesos de juliol i agost per a rebre informació sobre algunes qüestions sanitaris a tindre en conter al municipi a l’hora de garantir les mesures adequades. En especial l’edil, entre altres coses, feia referència i es preocupava pels temporers que es puguen desplaçar a Borriana des d’altres indrets per la campanya citrícola i als controls que s’havien d’oferir a les persones que estan vivint en assentaments a la zona de Sant Gregori i que no sempre tenen accés als serveis i mesures que seria desitjable en esta situació.

De moment, Borriana continua esperant resposta mentre s’està ja a les portes de la campanya citrícola i de l’augment d’esta població flotant.

Control de les aglomeracions a les escoles

Pel que fa als centres educatius, l’alcaldessa també hi ha agraït l’organització dels centres encara que hi ha reconegut que a les hores d’entrades i eixides, “s’acumulen molts pares i mares i això estem buscant solucionar-ho”.

Pel que fa al positiu d’un dels centres educatius que va haver-hi a Borriana, Safont ha reconegut que es va assabentar “per premsa” però no va ser necessari confinar els companys segons decisió de Salut Pública.

CatalanSpanish