Les Falles de Borriana de 2018 comptaran amb més de 450 serveis per a garantir la seguretat

La creixent col·laboració entre Policia Local, Guàrdia Civil, Policia Autonòmica i Protecció Civil servirà per a prevenir i evitar actes delictius i molèsties veïnals durant tota la setmana de Falles.

185

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, el Subdelegat de Govern a Castelló, David Barelles, i el regidor de Seguretat i Policia Local a Borriana, Javier Gual, s’han reunit amb els representants de Policia Local de Borriana, Guàrdia Civil i Policia Autonòmica per a tancar el dispositiu de prevenció i seguretat durant les pròximes festes de Falles en la capital de la Plana Baixa.

Així, el regidor de Seguretat i Policia Local en la ciutat, Javier Gual qui ha detallat que “a causa que la durada de les Falles i el conjunt dels actes que requerisquen presència policial són pràcticament iguals als anys anteriors, el dispositiu que hem acordat en la Junta serà molt similar, amb el que esperem que les xifres de molèsties o d’actes delictius seguisquen reduint-se com ha sigut la tònica dels últims anys i que la col·laboració i coordinació entre cossos de seguretat seguisca donant els bons resultats que hem pogut aconseguir fins ara”.

Finalment, Gual també ha especificat que “la part més important de la coordinació en la prevenció té molt a veure amb els actes en els quals la pirotècnia és protagonista, per açò també hem establit els dispositius per a les “mascletaes” i especialment per al correfoc i la Nit del Foc, en la qual aquest any es llançaran prop de 215 kg de pólvora”. Gual no ha volgut deixar passar l’ocasió per a “agrair el treball que realitzen de forma totalment coordinada Bombers, Guàrdia Civil, Protecció Civil, Policia Autonòmica i Policia Local, els qui al costat del treball de Via Pública i de la mateixa Junta Local fan possible aquest complet dispositiu i que la prevenció seguisca sent la nostra millor basa a l’hora de viure intensament les Falles però d’una forma cívica i respectuosa”.

Per la seua banda, el Subdelegat de Govern, David Barelles, ha destacat “la gran col·laboració i cooperació que un any més hem tancat de cara a les Falles de 2018 a Borriana”.

Finalment, també s’han fet públiques algunes de les xifres derivades del sistema VIOGEN, al que la Policia Local de Borriana es va adherir en passat mes de maig. En l’actualitat hi ha 48 dones que estan sota el règim de mesures de protecció per casos de violència de gènere, de les quals 4 estan directament assignades i custodiades per agents de Policia Local. En aquest sentit, durant la Junta Local de Seguretat s’ha manifestat la voluntat que la mateixa Policia Local per a avançar en aquesta col·laboració al nivell màxim, és a dir, rubricar el protocol d’accés a la plataforma VIOGEN.