Borriana aprova en Ple Extraordinari la modificació que permet l’execució de la Unitat A-30.31 en La Serratella

En la sessió extraordinària també s'ha aprovat la recepció del Pla Castelló 135 que es destinarà, entre altres assumptes, a la millora del ferm d'un carrer tan important a Borriana com L'Escorredor.

507

El Ple Extraordinari de l’Ajuntament de Borriana ha servit per a desbloquejar de forma definitiva “una situació que fa anys que hauria d’estar solucionada i que per deixadesa de l’anterior equip de govern o no sabem bé perquè tipus d’interessos no es va tancar com ara s’està fent amb l’aprovació de la modificació de crèdit per al projecte d’execució de la unitat A-30.31”, tal com ha explicat la regidora d’Hisenda, Cristina Rius.

La Regidora ha afegit que “destinarem 15.290 euros de les arques municipals, als quals cal sumar els 215.080 euros que incorporarem de l’excedent del pressupost de 2017, un cost que no haguera sigut necessari si quan es va tenir oportunitat d’executar-ho, s’haguera fet”.

Rius ha explicat que “compta amb l’informe favorable d’Intervenció, ja que com ja expliquem en l’aprovació dels comptes durant el passat ple ordinari, tornem a complir amb l’Estabilitat Pressupostària, igual que amb la Regla de Despesa i la Reducció de Deute Municipal, la qual cosa es converteix en el millor reflex de la gestió seriosa, real i equilibrada que estem fent des de fa tres anys”.

A més, Rius ha volgut puntualitzar, una vegada més en sessió plenària, “que per tercer any consecutiu congelem tots els impostos municipals, la qual cosa, sumat a la gestió que tot l’equip de govern està realitzant para no superar en cap cas el Crèdit Pressupostari, torna a mostrar el rigor amb el qual es realitzen les inversions”.

Finalment, Rius ha explicat que “sense cap pujada en els impostos, encara així, hem aconseguit seguir ajustant els sous municipals, que en aquests dos anys s’han augmentat en un dos per cent”.

D’altra banda, durant la sessió plenària també s’ha aprovat la recepció de la subvenció provincial del Pla Castelló 135, que tal com ha explicat el regidor de Via Pública, Vicent Aparisi, “permetrà tornar a invertir 150.000 euros en l’adaptació, millora o condicionament de la Via Pública i també d’alguns camins i sendes rurals”.

La principal inversió d’aquesta subvenció es destinarà a la reparació del carrer L’Escorredor, que com ha explicat el mateix Aparisi, “és una de les artèries més importants del centre de la ciutat, i per això creiem que ja era hora d’invertir en la seua millora, ja que feia molts anys que no es tenia en compte dins de les inversions municipals”.

Així, la sessió s’ha tancat amb el desbloqueig definitiu de la Unitat d’Execució A-30.31, que en paraules de la mateixa Alcaldessa, Maria Josep Safont, “ja estem duent a terme després que Costes haja remés, per fi, el permís per a treballar en la zona, la qual cosa farà possible el desbloqueig d’una situació que afectava massa al progrés de la zona i als interessos i demandes dels veïns i veïnes que, ara sí, veuran executada la totalitat del projecte”.