domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Borriana s’ompli de visitants i turistes en els dies centrals de falles

  • Els principals actes celebrats als carrers i places registren un seguiment i participació massiu fins i tot per sobre d’anys anteriors.

L’agenda fallera de Borriana no deixa amb prou feines un minut de respir, i a això han respost tant els membres de les 19 comissions falleres de la ciutat com les persones visitants que en la jornada del dissabte han omplert els carrers en els actes fins i tot per sobre de la participació d’altres anys en aquesta tercera jornada de les festes.

Durant el matí, les diferents comissions falleres amb els seus representants al capdavant s’han donat cita a la seu de la Caixa Rural de Borriana, on ja esperaven l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont i la presidenta de la JLF, Lluïsa Monferrer, que al costat de les Reines Falleres, Judit Pesudo i Ana Giménez i les seues respectives Corts d’Honor i Dames de la Ciutat, han presidit l’acte que ja s’ha convertit en tradicional i en el qual s’agraeix a l’entitat la seua col·laboració econòmica amb totes i cadascuna de les comissions i amb les falles en general. Al costat del President de l’entitat, i al seu director, totes les representants de cadascuna de les falles han volgut agrair l’ajuda rebuda, i tal com ha assenyalat Monferrer “és d’agrair que any rere any una entitat com la Caixa Rural de la nostra ciutat col·labore d’aquesta forma amb la continuïtat de les nostres tradicions i ajude a mantenir-les vives i ben presents entre tots i totes les borrianenques”.

Poc després, tant les màximes representants falleres de la ciutat, com els membres de la Junta Local Fallera han visitat la Falla Quarts de Calatrava, i sense temps per al respir i fent front a la pluja que queia en aquest moment sobre Borriana, a les dos en punt de la vesprada, el parc de Santa Berta seguia rebent a gent en la primera de les mascletaes diürnes d’aquest any a la ciutat. Centenars i centenars de persones no han volgut perdre’s l’espectacle dissenyat per la pirotècnica Reyes Martí que en el tram final ha arrencat els aplaudiments de tots els presents que han desafiat al mal temps per gaudir de la mascletà. Tal com coincidien a assenyalar l’alcaldessa, Maria Josep Safont i la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer que han seguit molt de prop l’acte “les ganes de Falles i de mascletà poden veure’s reflectides en un dia com el d’avui, on la climatologia podia fer que més d’un es pensés acudir a les nostres festes. Però no ha estat així i malgrat el temps, cal assenyalar el gran nombre de gent assistent”.

Ja durant la vesprada, els actes fallers pròpiament dits, s’han tancat amb la tradicional visita oficial a les Falles de 2018, amb l’assistència de les Reines Fallers, les Dames de la Ciutat, les Corts i també una representació de les Bellees del Foc d’Alacant, els qui al costat de la representació de la Junta Local Fallera han conegut de prop tots i cadascun dels monuments. Finalment, la Plaça Major i l’escenari amb el tapís han acollit l’acte de lliurament d’obsequis Fallers d’Honor a les Reines Falleres per part les 19 comissions falleres de Borriana.

Per a hui diumenge, s’espera que el temps torne a respectar el desenvolupament dels actes, que se centraran en la pólvora i el foc, amb el llançament de la segona mascletà, la celebració de l’espectacular Correfoc que aquest any ha preparat Xarxa Teatre, i per finalitzar una Nit del Foc que s’espera que torne a ser tan espectacular com en anys anteriors.

Últimas noticias

Contenido relacionado