20.6 C
Valencia

Borriana sortejarà divendres les parcel·les dels horts d’oci municipals ‘Parc de Calatrava’

L'acte públic serà el divendres 8 de novembre a les 11 h en la sala de Plens del Consistori.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de Borriana sortejarà divendres que ve, 8 de novembre, l’adjudicació de les parcel·les dels horts d’oci municipals ‘Parc de Calatrava’ per a quatre anys naturals, de 2019 a 2023, després de la convocatòria pública de cessió d’ús i la publicació de la llista amb les 38 persones admeses.

En la convocatòria d’adjudicació dels horts d’oci municipals s’incloïen per al sorteig un total de 41 trossos o parcel·les per a cultiu, de les 42 existents, reservant la número 20 per a ús de l’Ajuntament.

S’han presentat a la convocatòria un total de 38 sol·licituds, de les quals 33 corresponen a adjudicataris de parcel·les del període anterior que han manifestat la seua voluntat de mantenir-les, i 5 corresponen a nous sol·licitants.

Per al sorteig públic, l’Ajuntament ha convocat als participants al pròxim dia 8 de novembre de 2019 a les 11 h a la sala de Plens municipal, on se sortejaran els trossos que han quedat vacants, concretament, els corresponents als números 7, 8, 9, 15, 17, 22, 31 i 36. En el sorteig s’insacularan tants números com sol·licitants figuren en la llista d’admesos ordenats per registre d’entrada.

Cal recordar que esta activitat va destinada a la ciutadania de Borriana que tinga 60 anys complits, amb la condició de pensionista i empadronat a la ciutat.

L’explotació dels horts d’oci municipals per a cultius sense ànim de lucre, conjuga beneficis socials amb els beneficis ambientals i patrimonials que representa recuperar i conservar les varietats locals d’horta valenciana.

L’objectiu és utilitzar espais municipals com a horts socials, sota sistemes de producció ecològica i tradicional, i desenvolupar un aprofitament educatiu, formatiu i de divulgació.

Durant el període de cultiu de l’hort individual, l’Ajuntament facilitarà assessorament tècnic per a resoldre els dubtes que puguen sorgir en l’explotació de la parcel·la, i el tipus d’agricultura a practicar serà l’ecològica i està expressament prohibit l’ús d’herbicides, plaguicides i adob sintètic.

Les persones adjudicatàries seran membres de l’Associació d’Usuaris dels Horts d’Oci ‘Parc de Calatrava’ Borriana, constituïda amb la finalitat d’atendre les necessitats dels usuaris i les usuàries, així com per a assistir a les obligacions derivades de l’ús de serveis comuns.

A més, cada participant disposarà d’un carnet identificatiu intransferible en el qual s’inclourà una foto recent, i s’anotarà el seu nom, número de parcel·la i telèfon, i haurà de portar-lo quan acudisca als horts.

Quant a l’adquisició i manteniment d’eines, adobs, llavors, plaguicides ecològics i altres productes necessaris per al conreu de les parcel·les, seran per compte dels usuaris i usuàries, no obstant això, l’Ajuntament podrà facilitar cert material de l’ús comú.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,773FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Borriana redistribuirà les seues àrees de competència delegades per l’Alcaldia

Després de la dimissió del regidor socialista Javier Gual "per motius personals" i la pròxima incorporació d'Ester Meneu en l'equip municipal de govern.

Detectats brots de coronavirus a Castelló, Orpesa, Onda i Benicarló

La província de Castelló ha registrat en 24 hores un total d'11 brots.

Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve

La Comunitat Valenciana registra 707 nous casos de coronavirus i 688 altes a pacients

L’AVL reivindica la figura literària de Carmelina Sánchez-Cutillas

Dona rebel, apassionada, lluitadora, forta, a més d’escriptora excepcional de les lletres valencianes del segle XX han sigut alguns dels molts qualificatius pronunciats en la Jornada Feminari en homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Generalitat convoca oposicions per a formar part de l’escala d’orientadors de Labora

Amb aquestes proves Labora pretén oferir estabilitat a un servei fonamental per a la ciutadania
- Advertisement -

: Valencià