Borriana forma i paga sou a 20 persones al nou taller d’ocupació de jardineria i administració

El programa del taller d’ocupació de l'Ajuntament de Borriana està subvencionat pel Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, en esta edició amb 480.412,80 euros, i amb una aportació del consistori de 19.500 euros

AVL

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de l’àrea de Polítiques Actives d’Ocupació, Esther Meneu, han presentat el taller d’ocupació ‘Riu Anna 2’, corresponent a 2020-2021, que ha començat esta setmana i en el qual es formen 20 persones desocupades del municipi durant 12 mesos, per a poder millorar la seua ocupabilitat mentre reben un salari.

Esta edició del taller d’ocupació, segons ha explicat Maria Josep Safont, compta amb dos especialitats formatives, jardineria i administració, per a les quals s’han contractat 20 persones, deu per cada especialitat formativa i, a més, s’han contractat a través del programa 6 persones més que són les que conformen l’equip docent.

En la presentació, en què ha participat també l’equip docent del taller, l’alcaldessa ha donat la benvinguda i l’enhorabona a les 20 persones que s’incorporen enguany en el programa, perquè es tracta d’un projecte “molt beneficiós” tant per a les persones participants com per al consistori. Al mateix temps, els ha comminat a ser “responsables” perquè la seua formació i el seu treball “repercutirà directament en els serveis municipals a la ciutadania”.

El programa del taller d’ocupació de l’Ajuntament de Borriana està subvencionat pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora, en aquesta edició amb 480.412,80 euros, i amb una aportació del consistori de 19.500 euros. El taller d’ocupació va dirigit a l’aprenentatge, la qualificació i l’adquisició d’experiència professional i té una duració de dotze mesos, equivalents a un total de 1.920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional.

Consisteix, ha precisat la regidora de l’àrea d’Ocupació, en la realització d’obres o serveis d’interès general que donen l’oportunitat a l’alumnat de “desenvolupar un treball efectiu mitjançant el contracte durant un any per a la formació i l’aprenentatge, alhora que rep un sou”.

Per a Esther Meneu, el programa té múltiples beneficis perquè “es realitzen faenes de millora en la localitat, les persones desocupades aconsegueixen formació i, al mateix temps, se’ls garanteix una remuneració des del principi”, a més, el programa els permet l’obtenció d’un certificat de professionalitat que acredita el que han après.

D’esta manera es millora la qualificació professional de les persones desocupades per a afavorir la seua inserció laboral, “el nostre objectiu –ha assegurat– és que les persones desocupades puguen desenvolupar les seues capacitats i adquirir noves habilitats per a augmentar les seues possibilitats de trobar ocupació”.

Esther Meneu ha assenyalat que aquesta iniciativa s’emmarca en la col·laboració entre Labora i l’Ajuntament de Borriana, amb l’objectiu que Borriana “continue oferint este tipus d’oportunitats tant laborals com formatives a les persones que a cada moment el necessiten”.

Un taller d’ocupació és un programa mixt d’ocupació i formació, en el qual s’aprèn i es treballa, que té com a objectiu incrementar l’ocupabilitat de les persones desocupades de vint-i-cinc anys o més, amb la finalitat de facilitar la seua inserció laboral, combinant l’aprenentatge d’un ofici amb el treball real, mitjançant la realització d’obres o la prestació de serveis d’utilitat pública o d’interès social

- Advertisement -
CatalanSpanish