Borriana prepara ‘Tot Sants’ amb un protocol Covid i ampliació d’horaris per a evitar aglomeracions

El cementiri municipal romandrà obert de 8h a 18h ininterrompudament, des del dissabte 24 d'octubre al diumenge 1 de novembre i caldrà usar guants o gel hidroalcohòlic en cas d'utilitzar escales o altres utensilis comuns a més de respectar els senyals d'entrada i eixida marcats.

L’Ajuntament de Borriana ha preparat ja el protocol i el dispositiu per a la festivitat de Tots els Sants, davant la proximitat de la seua celebració i donada la problemàtica enguany per a visitar a les persones difuntes a causa de la Covid-19, i atés que l’1 de novembre cau en diumenge, així ho ha anunciat el regidor de Cementiri, Hilario Usó.

Per això, l’edil recomana a la ciutadania aprofitar les facilitats donades pel Consistori amb els horaris ininterromputs de 8h a 18h a partir del 24 d’octubre, “perquè puguen espaiar les seues visites a fi d’evitar aglomeracions”.
Segons ha explicat Hilario Usó, encara que el cementiri municipal és ampli, el protocol establert preveu el tancament en el cas que l’aforament s’aproxime al 75% o hi haja zones dins del recinte on no es puga guardar la distància de seguretat, “es tancarà per seguretat fins que es puga complir l’aforament o la distància”, per la qual cosa aconsella que la visita al cementiri “siga tan fluida com sigui possible en benefici de totes les persones usuàries”.

A més, ha indicat que es pot realitzar la cerca per a localitzar els nínxols de les persones difuntes inhumades utilitzant la pàgina web del consistori, o a través del codi QR instal·lat a l’entrada del camp sant.
Així, en la pàgina web municipal es pot obtenir informació relativa a la localització, número de nínxol i fila i un pla de la situació aproximada, així com biografia i fotografia dels difunts il·lustres inhumats en el cementiri municipal.

Accessibilitat i comoditat

També a través del codi QR instal·lat en la consergeria, en l’entrada del cementiri municipal, que enllacen a una aplicació online gratuïta. Després d’escanejar i llegir el codi, les persones que ho desitgen podran accedir a la informació que busquen en qüestió de segons.
Igualment, ha recordat el responsable de l’àrea que en la consergeria del camp sant hi ha disponibles dos cadires de rodes per a les persones que les necessiten. Totes estes facilitats, ha subratllat Hilario Usó, “ajudaran al fet que les visites siguen més senzilles i fluides”, per la qual cosa espera “sàpiguen aprofitar-les en benefici de tots”.

Horari especial

Per a la festivitat de Tots Sants el cementiri municipal romandrà obert de 8h a 18h ininterrompudament, des del dissabte 24 d’octubre al diumenge 1 de novembre.
La regidoria de Cementiri habilitarà dos cadires de rodes adquirides pel Consistori per a facilitar les visites de les persones amb mobilitat reduïda al composant del municipi. Les dos cadires de rodes estaran disponibles en la consergeria del cementiri municipal i podran sol·licitar-les totes les persones que el necessiten per tenir problemes de mobilitat, dificultats d’accessibilitat o tenir molt complicat el seu desplaçament per a honrar als seus difunts en un dia tan assenyalat.

Missa de difunts

La missa de difunts enguany serà a les 11h del dia 1 de novembre i es traslladarà al porxo d’entrada al cementiri per l’última ampliació, al costat de la carretera d’Almassora, pel protocol de la Covid-19. Cal recordar que l‘aforament serà limitat al que permeta l’espai per la separació entre cadires d’1,5 m.

Trànsit i aparcament

Els dies 31 d’octubre i 1 de novembre es procedirà a tallar el trànsit des de la CV-18 en direcció a Borriana, i este carril tallat, degudament abalisat i senyalitzat, servirà com a zona per als vianants per a les persones que es desplacen a peu al cementiri, la vorera serà per als quals vénen del cementiri i la calçada per als quals van, tot això per a propiciar el distanciament social.
El carril d’eixida de la ciutat en la carretera d’Almassora també es veurà restringit permetent només el passe a vehicles que transporten a persones amb mobilitat reduïda o majors amb dificultat per a desplaçar-se a peu que es dirigesquen al cementiri, així mateix també es permetrà el passe a l’estació de servei GALP, situada en esta carretera.

L’accés al pàrquing del cementiri estarà vigilat per la Policia Local per a permetre només el pas de vehicles que transporten persones amb mobilitat reduïda o persones majors amb dificultat per desplaçar-se.
El pàrquing de la plaça de la Fira s’habilitarà com a ‘pàrquing provisional del cementiri’, limitant-se el temps d’estacionament a 2 hores. Els conductors que desitgen fer ús del mateix hauran d’indicar en lloc visible l’hora d’arribada a l’efecte de control.

Protocol COVID19

• Mantinga en tot moment la distància de seguretat interpersonal d’1,5 m.
• Obligatori en tot moment portar posada la màscara de seguretat, excepte aquelles persones que tinguen autorització mèdica per a no portar-la.
• Segueixi en tot moment el recorregut marcat amb senyals en el sòl i tanques de senyalització.
• Use guants quan utilitze les escales, escombres, recollidors o qualsevol utensili comú, o use gel hidroalcohòlic abans i després d’utilitzar-los.
Si no té guants pot demanar-los en consergeria.
• Per motius d’aforament, 75%, es prega que la visita al cementiri siga tan fluida com sigui possible en benefici de tots els usuaris d’este.
• En cas que l’aforament s’aproxime al 75% o hi haja zones dins del recinte on no es puga guardar la distància de seguretat, es procedirà al tancament fins que es puga complir l’aforament o la distància.
• L’aforament de l’oficina d’atenció al públic del cementiri és de 2 persones.
• L’aforament dels banys és de 2 persones.
Donat els protocols sanitaris en vigor, es prega a la ciutadania seguir els consells i indicacions del personal del cementiri i de la Policia Local.

CatalanSpanish