14 C
Valencia

Borriana prepara ‘Tot Sants’ amb un protocol Covid i ampliació d’horaris per a evitar aglomeracions

El cementiri municipal romandrà obert de 8h a 18h ininterrompudament, des del dissabte 24 d'octubre al diumenge 1 de novembre i caldrà usar guants o gel hidroalcohòlic en cas d'utilitzar escales o altres utensilis comuns a més de respectar els senyals d'entrada i eixida marcats.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament de Borriana ha preparat ja el protocol i el dispositiu per a la festivitat de Tots els Sants, davant la proximitat de la seua celebració i donada la problemàtica enguany per a visitar a les persones difuntes a causa de la Covid-19, i atés que l’1 de novembre cau en diumenge, així ho ha anunciat el regidor de Cementiri, Hilario Usó.

Per això, l’edil recomana a la ciutadania aprofitar les facilitats donades pel Consistori amb els horaris ininterromputs de 8h a 18h a partir del 24 d’octubre, “perquè puguen espaiar les seues visites a fi d’evitar aglomeracions”.
Segons ha explicat Hilario Usó, encara que el cementiri municipal és ampli, el protocol establert preveu el tancament en el cas que l’aforament s’aproxime al 75% o hi haja zones dins del recinte on no es puga guardar la distància de seguretat, “es tancarà per seguretat fins que es puga complir l’aforament o la distància”, per la qual cosa aconsella que la visita al cementiri “siga tan fluida com sigui possible en benefici de totes les persones usuàries”.

- Publicitat -

A més, ha indicat que es pot realitzar la cerca per a localitzar els nínxols de les persones difuntes inhumades utilitzant la pàgina web del consistori, o a través del codi QR instal·lat a l’entrada del camp sant.
Així, en la pàgina web municipal es pot obtenir informació relativa a la localització, número de nínxol i fila i un pla de la situació aproximada, així com biografia i fotografia dels difunts il·lustres inhumats en el cementiri municipal.

Accessibilitat i comoditat

També a través del codi QR instal·lat en la consergeria, en l’entrada del cementiri municipal, que enllacen a una aplicació online gratuïta. Després d’escanejar i llegir el codi, les persones que ho desitgen podran accedir a la informació que busquen en qüestió de segons.
Igualment, ha recordat el responsable de l’àrea que en la consergeria del camp sant hi ha disponibles dos cadires de rodes per a les persones que les necessiten. Totes estes facilitats, ha subratllat Hilario Usó, “ajudaran al fet que les visites siguen més senzilles i fluides”, per la qual cosa espera “sàpiguen aprofitar-les en benefici de tots”.

Horari especial

- Publicitat -

Per a la festivitat de Tots Sants el cementiri municipal romandrà obert de 8h a 18h ininterrompudament, des del dissabte 24 d’octubre al diumenge 1 de novembre.
La regidoria de Cementiri habilitarà dos cadires de rodes adquirides pel Consistori per a facilitar les visites de les persones amb mobilitat reduïda al composant del municipi. Les dos cadires de rodes estaran disponibles en la consergeria del cementiri municipal i podran sol·licitar-les totes les persones que el necessiten per tenir problemes de mobilitat, dificultats d’accessibilitat o tenir molt complicat el seu desplaçament per a honrar als seus difunts en un dia tan assenyalat.

Missa de difunts

La missa de difunts enguany serà a les 11h del dia 1 de novembre i es traslladarà al porxo d’entrada al cementiri per l’última ampliació, al costat de la carretera d’Almassora, pel protocol de la Covid-19. Cal recordar que l‘aforament serà limitat al que permeta l’espai per la separació entre cadires d’1,5 m.

Trànsit i aparcament

- Publicitat -

Els dies 31 d’octubre i 1 de novembre es procedirà a tallar el trànsit des de la CV-18 en direcció a Borriana, i este carril tallat, degudament abalisat i senyalitzat, servirà com a zona per als vianants per a les persones que es desplacen a peu al cementiri, la vorera serà per als quals vénen del cementiri i la calçada per als quals van, tot això per a propiciar el distanciament social.
El carril d’eixida de la ciutat en la carretera d’Almassora també es veurà restringit permetent només el passe a vehicles que transporten a persones amb mobilitat reduïda o majors amb dificultat per a desplaçar-se a peu que es dirigesquen al cementiri, així mateix també es permetrà el passe a l’estació de servei GALP, situada en esta carretera.

L’accés al pàrquing del cementiri estarà vigilat per la Policia Local per a permetre només el pas de vehicles que transporten persones amb mobilitat reduïda o persones majors amb dificultat per desplaçar-se.
El pàrquing de la plaça de la Fira s’habilitarà com a ‘pàrquing provisional del cementiri’, limitant-se el temps d’estacionament a 2 hores. Els conductors que desitgen fer ús del mateix hauran d’indicar en lloc visible l’hora d’arribada a l’efecte de control.

Protocol COVID19

• Mantinga en tot moment la distància de seguretat interpersonal d’1,5 m.
• Obligatori en tot moment portar posada la màscara de seguretat, excepte aquelles persones que tinguen autorització mèdica per a no portar-la.
• Segueixi en tot moment el recorregut marcat amb senyals en el sòl i tanques de senyalització.
• Use guants quan utilitze les escales, escombres, recollidors o qualsevol utensili comú, o use gel hidroalcohòlic abans i després d’utilitzar-los.
Si no té guants pot demanar-los en consergeria.
• Per motius d’aforament, 75%, es prega que la visita al cementiri siga tan fluida com sigui possible en benefici de tots els usuaris d’este.
• En cas que l’aforament s’aproxime al 75% o hi haja zones dins del recinte on no es puga guardar la distància de seguretat, es procedirà al tancament fins que es puga complir l’aforament o la distància.
• L’aforament de l’oficina d’atenció al públic del cementiri és de 2 persones.
• L’aforament dels banys és de 2 persones.
Donat els protocols sanitaris en vigor, es prega a la ciutadania seguir els consells i indicacions del personal del cementiri i de la Policia Local.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,026FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectados dos nuevos brotes de coronavirus en la Pobla de Vallbona por contacto social

En la Pobla de Vallbona hay 21 casos activos de coronavirus, a los que hay que sumar el brote de hoy.

Detectado un nuevo brote de coronavirus en Benissanó por contacto social

A través de la web de datos estadísticos de la Conselleria de Sanitat se pueden consultar los datos actualizados desde la última actualización.

Castelló passa la barrera dels 100 ingressats per coronavirus

12 persones estan a les Unitats de Cuidats Intensius.

Sanitat confirma 1.066 nous casos de coronavirus i 19 morts en la Comunitat Valenciana

Els hospitals valencians tenen, actualment, 1.018 persones ingressades.

Comença el termini de sol·licitud de les ajudes per a autònoms i pimes del Poble Nou de Benitatxell

Les sol·licituds per a les ajudes de l'Ajuntament es podran presentar per registre d'entrada o per seu electrònica fins al 17 de novembre, mentre que per a les de Diputació l'últim dia és el 12 de novembre.
- Advertisement -

: Valencià