Borriol demana a Diputació que reprenga la construcció de la casa de cultura

L’alcalde de Borriol, Silverio Tena, acompanyat del diputat de Compromís Xavier Trenco, s’han reunit aquest matí amb el president de la Diputació amb l’objectiu de desbloquejar el projecte de construcció de la Casa de la Cultura d’aquesta localitat de la Plana Alta. Els tràmits per construir aquesta infraestructura cultural van començar el 2004 i, tretze anys més tard, “som l’únic poble de més de cinc mil habitants que no té biblioteca”, ha lamentat Silverio Tena.
En aquell moment, es va dissenyar un edifici destinat a diferents espais culturals al solar on s’ubicaven els antics rentadors. “Per poder fer l’edifici, es van desmantellar els rentadors municipals amb la qual cosa ara, ni tenim Casa de la Cultura, ni rentadors”, ha manifestat l’alcalde de Borriol.

Tena ha recordat que l’any 2008, el ple de l’Ajuntament de Borriol va acordar incloure les obres en el Pla d’Infraestructures Socioculturals de la Diputació. “Des de maig d’aquest any, les obres estan paralitzades. És més, estan abandonades de manera que el consistori s’ha vist obligat a tapiar el recinte per evitar problemes de seguretat”, ha explicat l’alcalde. Tant Tena com Trenco han apel·lat a la bona voluntat del president de la Diputació “per donar una solució a un problema que els veïns de Borriol arrosseguen des de fa massa temps”, ha assenyalat el portaveu de Compromís en la institució provincial. Trenco també ha insistit que Borriol necessita una biblioteca “perquè l’agència de lectura que tenen ara no és suficient”.
Cal recordar que el projecte inicial consistia en la construcció d’un edifici amb un soterrani i tres plantes en alçada destinat a albergar una sala d’exposicions, una altra de conferències, locals d’assaig i la biblioteca, entre d’altres instal·lacions.

En la reunió s’han abordat també altres qüestions com el problema de la depuradora  “i les multes que estem pagant constantment a Facsa perquè no estan solucionades qüestions administratives. L’Ajuntament està fent totes les gestions necessàries per a aclarir aquest problema, però la responsabilitat no és nostra”, ha dit l’alcalde de Borriol.

CatalanSpanish