L’Ajuntament de Borriol s’adhereix al conveni per a la rehabilitació i la regeneració urbana

La Consellera d'Habitatge i l'alcalde han signat el conveni d'adhesió de Borriol a la xarxa d'Oficines d'Informació i Rehabilitació, a la qual ja s'han unit més d'un centenar de municipis.

AVL

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha signat aquest dijous al costat de l’alcalde de Borriol, José Silverio Tena, el conveni de col·laboració institucional per al foment i dinamització de la rehabilitació i la regeneració urbana, que “és l’instrument necessari per a coordinar accions conjuntes i així seguir mobilitzant recursos per a reactivar la nostra economia amb la millora del parc d’habitatge i la renovació dels barris dels nostres municipis”, ha indicat.
Segons ha explicat Salvador, que ha estat acompanyada per la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, “són ja més d’un centenar els ajuntaments de la Comunitat Valenciana que han subscrit aquest conveni per a treballar de forma conjunta amb la Generalitat en l’impuls d’accions de regeneració urbana i rehabilitació”.
Així, amb la signatura d’aquest conveni, l’Ajuntament de Borriol passa a formar part de les oficines d’Informació i Rehabilitació (OIR) i establirà un punt d’informació per a oferir als ciutadans, professionals i empreses del sector tota la informació relativa sobre la importància de la rehabilitació”.
Aquesta iniciativa s’emmarca en la Taula de Rehabilitació de la Comunitat Valenciana constituïda per la Conselleria amb la participació de tots els agents implicats, “per a treballar conjuntament, donar suport i orientar les noves polítiques de la Generalitat, basades, entre altres vessants socials, en la dinamització del sector de la construcció i dels subsectors afins”, ha destacat Salvador.
A aquestes ajudes s’han unit les subvencions anuals per a la rehabilitació edificatoria, que enguany han comptat amb un pressupost total de 19,4 milions d’euros dins del Pla Estatal d’Habitatge, amb una subvenció de fins a un 35% de les obres i d’un 10% addicional, que la Generalitat ha incorporat, ha ressaltat Salvador.
Amb la signatura d’aquests convenis, l’Ajuntament de Borriol estarà present en la Taula de Rehabilitació, en la xarxa OIR, en la web i en les xarxes socials vinculades a aquesta qüestió. Igualment col·laborarà en l’Estratègia Valenciana per a la Renovació Urbana i amb l’Observatori de l’Hàbitat i Segregació Urbana. A més facilitarà informació per a la determinació d’Àrees Urbanes Sensibles i fomentarà la implantació d’Informe d’Avaluació d’Edificis, IEE.

- Advertisement -
CatalanSpanish