El Botànic congela la pujada salarial del 0,9% als alts càrrecs en 2021

PSPV, Compromís i UP rebutgen inicialment el fons Covid de 76 milions que exigia Cs per a recolzar el pressupost de 2021.

Els grups del Botànic s’han compromés este dilluns a no aplicar en 2021 la pujada salarial del 0,9% als alts càrrecs de la Generalitat Valenciana davant la situació actual, igual que el Govern central.
Es tracta d’una de les esmenes conjuntes de PSPV, Compromís i Unides Podem als comptes del Consell per a 2021, aprovada inicialment en la comissió de Pressupostos de les Corts a una setmana que es debata la llei definitiva en ple abans de Nadal. El Consell va donar llum verda fa unes setmanes a la pujada del 2% per als funcionaris que tenia pendent per a 2020.
En concret, l’esmena estableix que els alts càrrecs, assessors i personal eventual de la Generalitat i el sector públic “no podran beneficiar-se d’actualització alguna de les seues retribucions”, com este del 0,9% que projecten els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), encara que el Govern va rectificar i va decidir congelar els sous de Pedro Sánchez i els seus ministres.
Açò suposa que es mantenen els salaris vigents: 73.375 euros per al ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig; 62.506 per a la vicepresidenta, Mónica Oltra, i els consellers, i 62.494 per als secretaris autonòmics.
El PP no ha aconseguit majoria per a la seua petició de congelar els sous de tots els alts càrrecs, enlletgint a la Generalitat que no haja tingut “cap gest fins ara” i fora l’última administració autonòmica a aplicar la del 2%. El PSPV ha replicat que este increment està previst i ha recordat que a Andalusia, on governen ‘populars’ i Cs, “li l’han pujat fins a un 40% i estaran orgullosos”.

Una altra de les esmenes ‘botàniques’ aprovades és que la Generalitat assumirà en 2021 el pagament del complement autonòmic transitori dels funcionaris judicials a partir del dia 181 d’incapacitat, fins que entre en funcionament la nova oficina judicial en tots els òrgans de la Comunitat i amb ella el nou sistema retributiu nacional.

CatalanSpanish