Un bou trenca el tancat i fuig a les festes de Sagunt

L'animal ha estat fugat fins aquest matí, moment que els dispositius de seguretat li han disparat un dard tranquil·litzant

289

El bou va escapar al voltant de les 00.20 hores al trencar una de les tanques del riu i precipitar-se des d’allí al llit per un terraplé. En veure que hi havia risc que envaïra tant l’antiga N340 com que entrara al nucli urbà, la Policia Local va travessar un cotxe patrulla per a impedir-li el pas, però l’animal els va envestir amb força i el mateix va fer després amb un tot-terreny policial.

L’operatiu ha estat confeccionat per la Guàrdia Civil, el SEPRONA, la Policia Local, la Policia Nacional, Protecció Civil, la SAG, guàrdies forestals, un veterinari i el servei d’ambulàncies. Aquest complex dispositiu ha tingut com a objectiu principal recuperar l’animal sense causar-li mal algú.

A primera hora d’aquest matí, continuava solt en una zona del riu molt transitada per gent que ix amb bicicleta o caminar entre Sagunt i Port. Encara no haver perdut al bou de vista en cap moment, no ha sigut fins al voltant de les 8 hores que li han disparat un dard tranquil·litzant que ha permés capturar-lo al voltant de les 8.30 hores quan l’animal ha caigut inconscient.

L’incident s’ha resolt amb un sol ferit, el qual ha rebut atenció immediata i no presenta ferides greus. Per altra banda, el bou ha sigut rescatat satisfactòriament i ja es troba recuperat.