Sant Pere recupera ‘l’encierro’ amb 6 bous de Torrealta i aposta per un nou escenari musical

Les festes del Grau s'inicien enguany la vespra de la festivitat del Patró al caure el 29 de juny en dissabte i seran a més les primeres després de la reelecció de Rafa Simó com Tinent d'alcalde del Districte Marítim

Un ‘encierro‘ amb sis bous ‘cerrils’ de la ramaderia de Torrealta, en un recorregut modificat de 700 metres i el canvi d’escenari per les actuacions musicals, del Moll de Costa a la plaça de Sète, són enguany dues de les principals novetats de les festes de Sant Pere de Grau del 2019.

A més, també la modificació de les dates, en caure la festivitat del Patró grauero en dissabte, fan que el bon temps i l’expectació generada, en una província amb tradició taurina de Bous al carrer, facen preveure una alta participació. “No sabem quanta gent pot vindre però sí que és cert que des del 2006 al Gau no fèiem un ‘encierro com este perquè no va anar massa bé i ara li hem posat tota la il·lusió i les ganes. A més hem canviat tot el recorregut, i pel que fa a la seguretat tindrem 40 persones més, del que estipula la normativa, 30 “pastors” que vindran d’altres pobles a ajudar-nos, igual que anem nosaltres, i a una ambulància addicional a mitjan recorregut a més de la que correspon per normativa!”, comenta Hugo Sanblás des de la Comissió de Bous.

Amb la mateixa il·lusió i “més ganes que mai” espera el tinent d’alcalde del Grau, Rafa Simóestes festes de Sant Pere. I és que com explica: “no únicament tinc l’honor i la sort de repetir com a Tinent d’alcalde sinó que són unes festes que vam organitzar nosaltres la passada legislatura i ara podrem gaudir-les, també!

Simó, respecte al sempre polèmic tema taurí, també a l’àmbit polític, recorda que els gustos dels polítics “mai s’han de posar per damunt de les demandes socials i que el que cal fer és donar suport a la celebració”, A més, com a grauero, un dels tres que té l’acabada de conformar corporació municipal, es referix a una frase de la seua companya de partit i alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, que afirmava que els bous al carrer estan a l’ADN dels almassorins, i l’extrapola al veïnat del Grau.

En un programa amb més de 135 actes, una altra de les novetats destacades, com indica Eugenia Salvador des de la Comissió de festes, és el canvi d’ubicació dels concerts i la presència més gran i variada de la música en directe. Així, del Moll de Costa, enguany se passarà a la plaça de Sète. “L’objectiu, entre altres coses, és poder atraure també a més gent jove i això també es veu amb la programació amb una major presència de DJ’s reconeguts i varietat d’estils musicals”.

A més, cal recordar que per facilitar el transport, com ja s’anunciara, el TRAM ampliarà el seu horari i modificarà les seues freqüències en especial a la franja nocturna de manera que es puga facilitar així la connexió entre Castelló i el Districte marítim.

Amb tot, este dissabte 22 ja es començaran a col·locar barreres i cadafals i a preparar també els 700 metres de recorregut pel qual el diumenge, a les 11.30 del matí desfilaran els sis cerrirls d’un dels ferros que, segons els entesos, es troba probablement entre els deu més reconeguts. Cal apuntar, el suport rebut per fer possible esta iniciativa. “Fins i tot l’ajuntament de Benicàssim ens ha deixat el tancat pel recorregut, perquè són molts metres”, afegeixen des de la Comissió de Bous.

Mentre, les reines Graueres, Lidia Gómez Vicente Lucía Benítez així com el President infantil, Nacho Boix Martí conten els dies perquè un any més a la festa Gran del Grau de Castelló puga tornar a escoltar-se el desitjat Visca Sant Pere!

ValenciàEspañol